У 10-ти навчальних закладах Кам’янця запрацюють шкільні служби порозуміння

У 10-ти навчальних закладах Кам’янця запрацюють шкільні служби порозуміння
  • Навчання пройшли педагоги-координатори та старшокласники із 10 навчальних закладів міста, які невдовзі будуть працювати в шкільних службах порозуміння.

Долучитися до проекту шкільних службах порозуміння виявили бажання 10 навчальних закладів Кам`янця. 17 координаторів, серед яких психологи та соціальні педагоги, та 15 старшокласників уже пройшли перший етап тренінгів із сертифікованими медіаторами. Зараз вони працюють в тестовому режимі, виконуючи домашні завдання, після чого буде ще другий етап навчань. Планується, що до кінця року шкільні медіатори запрацюють на повну силу. Про це інформує сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Нагадаємо, шкільна служба порозуміння (ШСП) — це команда підготовлених старшокласників-посередників (медіаторів), які допомагають своїм одноліткам розв’язувати конфлікти мирним шляхом. Роботу шкільних служб порозуміння організовує координатор, зазвичай, психолог чи соціальний педагог, який пройшов спеціальну підготовку і володіє знаннями та навичками з організації та керування шкільними службами порозуміння. Шкільні служби порозуміння вже активно працюють у Шепетівському, Волочиському районах та місті Нетішині.

Коментарі
keyboard_arrow_up