В Гуменцях відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги

В Гуменцях відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги
Фото прес-служби
  • Заклад розташувався у капітально відремонтованому приміщенні
  • На його роботу з бюджету громади виділили понад 632 тисячі гривень

Учора в Гуменецькій об’єднаній територіальній громаді офіційно відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги.

За словами головного лікаря ЦПМСД, заклад створили 5 жовтня 2018 року згідно рішення сесії сільської ради. 3 4 грудня 2018 року заклад почав повноцінно функціонувати. На його роботу з бюджету громади виділили 550 тисяч гривень на зарплатню і понад 82 тисяч гривень для придбання медичного обладнання та комп’ютерної техніки, повідомляє Хмельницька ОДА.

До складу ЦПМСД Гуменецької сільскої ради  входять 16 об’єктів: 4 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 6 ФАПів, 6 ФП. Наразі у Центрі працює 61 людина.

Лікар також повідомив, що за рахунок місцевого бюджету забезпечено оснащення центру відповідним обладнанням згідно примірного табеля матеріального-технічного оснащення закладів охорони здоров’я, які надають первини медичну допомогу: електрокардіограф, отоофтальмоскопи, пікфлуометри, глюкометри з тест-смужками, пульсоксиметри, швидкі тести на тропоніни, вірусні гепатики В та С, ВІЛ.  А за перші кошти, отримані від НСЗУ, для медиків закупили ноутбуки, принтери та  забезпечили доступ до інтернету.

«Крім того, на реконструкцію АЗПСМ с. Гуменці з державного бюджету витрачено 867 000 гривень, а на даний момент проводиться будівництво АЗПСМ с. Голосків, на яке виділено 5 603 399, 00 гривень зі співфінансування державного та місцевого бюджетів.», йдеться у повідомленні.

Коментарі
keyboard_arrow_up