У Кам’янці любителі спорту та екстриму ганяли на квадроциклах

У Кам’янці любителі спорту та екстриму ганяли на квадроциклах
У Кам’янці-Подільському відбувся фестиваль «BENZIN». Учасники їздили на великій швидкості по гористій трасі, виконували екстремальні трюки через трампліни, а один екіпаж злетів з маршруту та перевернувся.

На чемпіонат України «Ukrainian Cross Country» до Кам’янця-Подільського з’їжджались екіпажі з усієї України. Цьогоріч свято екстримального спорту відбулося у селі Колибаївка Кам'янець-Подільського району. Видовищне дійство зібрало чимало глядачів. Від шаленої їзди гуділа земля.  

Захід був по-справжньому видовищним. Дощова погода та багнюка не завадили непереборному бажанню відчути екстрим. Зібралося чимало людей на технофестивалі.

Учасники молодшої та старшої вікової групи із силою, запалом та енергією показували виступи із мотокросу та кубку Джип-Racing.

Один екіпаж не втримався на трасі та перевернувся. Водій з штурманом не постраждали. А от джип «травмувався», після цього машину зняли з дистанції.
Натомість інші впевнено їхали до перемоги. 

- До нас приїхали люди з усієї України, якщо говорити про учасників, то їх близько було 100. Це люди із столиці, Луганська, Львову, Луцька, - каже організатор фестивалю Геннадій Трушев. - Такий фестиваль проводимо у Кам’янці вперше, щоб показати, що в нас розвивається спорт. 
За словами Геннадія Трушева, фестиваль має символічну назву «Бензін», адже збирає тут тих, в кого замість крові  по венах тече бензин. Каже, що серед таких навіть є жінки.  

- Я перша жінка-штурман в Україні по 8 етапах, - каже учасниця з Луганська Вікторія Хохлова. – У Кам’янець приїхала вдруге. Минулих змагань взяла 4 місце. Сьогодні сподіваюсь на перемогу. 

- Я беру участь в змаганнях вперше, хоча до цього займався 3 роки для себе, але участі ніде не брав, - каже кам’янчанин  Андрій Ільницький. – Думаю, що буду розвиватись. Словами не можу передати, що відчуваю, коли катаюсь - і драйв, і адреналін. Просто так не описати. 

Подивитись на змагання та диво-техніку прийшло чимало юних кам’янчан. 

- Ми привели сина, щоб він подивився, бо дуже любить техніку, - каже Аня Білюк. - Найбільше сподобались йому квадроцикли. 


- Хоча ми не любителі екстриму, але вирішили, що підемо на змагання, як тільки побачили афішу, - розповідають сестри Інна та Іра Ільницька. - Тут так відчувається небезпека і ризик, але заодно і драйв, і емоції.

Організатори влаштували справжнє БРДМ-шоу. Змагались - хто кого:  вічний "Москвич" або туристичний "БРДМ". Останній виявився сильнішим і не через те, що БРДМів було 2. Вони розірвали автомобіль марки "Москвич" навпіл, бо так було задумано.

А гурмани переконалися, що немає смачніших страв, аніж ті, що готуються на вогні та в польових умовах.

Коментарі
keyboard_arrow_up