У Кам’янці – Подільському стартувало навчання у новій військовій частині

У Кам’янці – Подільському стартувало навчання у новій військовій частині
Фото із сайту міськради.
  • Нові казарми, 36 відремонтованих навчальних класів, підготовка півтисячі фахівців – це новостворений 201 навчальний центр оперативного забезпечення, котрий дислокується на місці колишнього військового інституту.
  •  І сьогодні, 1 червня, тут розпочинається навчання.

Навчання в новому 201 центрі оперативного забезпечення стартувало з урочистостей. З вітальними словами прийшли начальник центру управління радіаційного, хімічного та біологічного захисту ГУ оперативного забезпечення ЗСУ Віталій Штельма, начальник Кам’янець-Подільського гарнізону Володимир Родіков, тимчасово виконуючий обов’язки командира 48-ї інженерної бригади Олександр Паровий, начальник Кам’янець-Подільського військового ліцею Олександр Рощук та міський голова Михайло Сімашкевич.

світлина із сайту міськради

Полковник Василь Світак, командир центру, зазначив, що нова військова навчальна установа може одночасно готувати близько півтисячі фахівців оперативного забезпечення. Упродовж 3-5 місяців тут готуватимуть спеціалістів інженерних військ, військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту і спеціалістів топографічної служби. Про це інформує прес-служба Кам’янець – Подільської міської ради.

"Ще років п’ять тому, коли розформовували існуючий навчальний центр, ніхто не міг подумати, що ми відродимо його знову. Причому де навчатимуть як контрактників, так і воїнів, яким потрібна перепідготовка, за 38-ма військово-обліковими спеціальностями", - повідомив начальник Кам’янець-Подільського гарнізону Володимир Родіков.

Вітання військовій частині передав мер Кам’янця. Михайло Сімашкевич зізнався, що його мрія – відродити військову славу нашого міста – нарешті здійснюється. Він передав начальнику центру подарунок - техніку для роботи з документами.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up