У Кам’янці батьки борються проти закриття початкової школи «Славутинка»

У Кам’янці батьки борються проти закриття початкової школи «Славутинка»
  • 14 червня під час сесії Хмельницької обласної ради на розгляд виносилося питання щодо зміни типу та назви Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату I-III ступенів «Славутинка». 
  • Депутати проголосували за те, що з 1 вересня 2018 заклад стане ліцеєм ІІ-ІІІ ступенів.

 

На засіданні сесії обласної ради 14 червня прийняли рішення щодо перейменування навчального закладу «Славутинка» з школи-інтернату на ліцей. А також у документі, який прийняли депутати, відбулася зміна у ступенях – замість І-ІІІ, школу прописали як ІІ-ІІІ. Через це у «Славутинці» буде відсутня початкова школа у якій наразі навчається 210 дітей. Вони поглиблено займаються англійською та німецькою мовами.

Як розповіла в.о. директора Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів Олена Козлова у школі близько 70 % учнів із сільської місцевості, тобто віднайти для цих дітей заклад, який би надавав знання такого ж типу, практично неможливо.

Рішення депутатів стало справжнім шоком для батьків та вчителів, адже у проекті перейменування, який виносився на сесію, йшлося лише про заміну назви школа-інтернат на ліцей, що і було погоджено департаментом освіти та науки облдержадіміністрації та п’ятьма постійними комісіями облради. А ось уже зміну ступенів внесли члени комісії з питань бюджету та фінансів. Аргументували це як економію бюджетних коштів, проте обґрунтування цієї доцільності, як зазначає Олена Козлова, не було здійснено. Голова бюджетної комісії Іван Гладуняк висловив незадоволення щодо необхідності фінансувати початкової школи «Славутинки», аргументуючи це тим, що інші два ліцеї обласного підпорядкування, Хмельницький і Славутинський, не мають цього структурного підрозділу. На сесії депутати підтримали це рішення 52 голосами. Тож з 1 вересня 2018 «Славутинка» стане закладом ІІ-ІІІ ступенів і фінансування початкової школи буде припинено.

Батьки та вчителі намагаються зберегти початкову школу «Славутинки». Так 18 червня вони поїхали у Хмельницький, щоб висловити свою позицію щодо закриття та підписати звернення про позачергову сесію. Готують батьки також позов до окружного адміністративного суду. Нещодавно відправили листи зі зверненнями до міністра освіти Лілії Гріневич та голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового. Нещодавно батьки започаткували у мережі Фейсбук флешмоб із хештегами #ЗбережітьСлавутинку #талановитітаобдарованідіти, а також створили групу «Збережіть початкову школу «Славутинка».

Коментарі
keyboard_arrow_up