Як у Кам’янці збираються зменшити кількість ДТП

Як у Кам’янці збираються зменшити кількість ДТП
Фото Петра Ігнатьєва
  • Створили координаційну раду з безпеки дорожнього руху і напрацювали план дій, аби мінімізувати на дорогах міста кількість ДТП, травмованих і загиблих

До координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху входять як представники міської ради, так і дотичних до безпеки руху структур – управління надзвичайних ситуацій, Уктрансбезпеки, муніципальної поліції, управління охорони здоров’я та освіти і науки, департаменту містобудування й архітектури, відділу пасажирських перевезень, комунальних підприємств.

Сьогодні на першому засіданні координаційної ради заступник міського голови Сергій Бабій озвучив дорожню статистику. Так, за офіційними даними, за рік в Україні загинуло 4,5 тисячі громадян, травмовано – 30 тисяч, в Кам’янці-Подільському – 3 і 52. Цьогоріч у Кам’янці сталося 144 ДТП.
За рік найбільше аварій сталося на:

  • вулиці Лесі Українки - вулиці Князів Коріатовичів
  • вулиці Лесі Українки - вулиці Пушкінська
  • вулиці Огієнка – вулиці Князів Коріатовичів
  • проспекті Грушевського – вулиця Пушкінська
  • проспекті Грушевського - Хмельницьке шосе
  • Нігинське шосе – вулиці 30 років Перемоги

Тому створили координаційну раду, яка напрацювала план дій, який включає стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху, проект «Безпека дорожнього руху в містах України» і «Метрика ДТП». 
Як пояснює прес-центр міської ради, останній пункт – це своєрідний звіт дорожньо-транспортної пригоди, за результатами якого департамент ЖКГ здійснюватиме заходи. Першими облаштують «острівці безпеки» на вулиці Князів Коріатовичів (в районі «Нової будови») та заїзної кишені біля кафе «Берізка».

Наступне засідання координаційна рада присвятить проекту «Безпечне місто», до якого Кам’янець потрапив разом із шістьма містами-мільйонниками і отримає 15 мільйонів євро на організацію безпеки дорожнього руху.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up