У Кам’янці для підтримки місцевих авторів виділили 100 000 гривень. Три книги отримають фінансування

У Кам’янці для підтримки місцевих авторів виділили 100 000 гривень. Три книги отримають фінансування
  • У Кам’янці за кошти міського бюджету буде видано три книги.

У Кам’янці-Подільському вперше міська рада виділили кошти у розмірі 100 тисяч гривень для того, щоб підтримати місцевих авторів та видавців. Сьогодні, 12 червня, експертна рада з 11 людей, які представляють різні напрямки культурно-освітньої діяльності, проголосувала за реалізацію проектів. Сайт міської ради повідомляє, що всього від кам’янчан надійшло три пропозиції:

  1. - видання “Адам  Міцкевич “Кримські сонети”. Його представила Юлія Лискун, запропонувавши свій переклад сонетів, в якому прагнула зберегти ритміко-інтонаційні та образно-стилістичні особливості оригіналів. Книга двомовна – українсько-польська. Кількість, яку планує видати ініціатор ідеї – 200 примірників та кошторис  проекту 3 тис. 200 гривень.
  2. - повість-колаж у новелах Мар’яна Красуцького “Грози над териконами”. Це книга про мужність і стійкість, любов до рідної землі, до України, готовність віддати за неї найдорожче – життя, про справжніх Героїв-захисників Донбасу та їх добровільних помічників – волонтерів. На вихід у світ двохсот її примірників потрібно 4 тисячі гривень.
  3. - монографія Наталії Урсу та Уляни Бугерчук “Чари козацького письма. Мальовниче життя Бориса Негоди”, в якій розкриваються характерні риси творчої спадщини Бориса Негоди, яка є вагомою складовою подільської культури, зокрема художньої творчості на Кам’янеччині. Запропонована до друку кількість примірників – 500, вартість – 48 тисяч 505 гривень.

Оскільки виділений бюджет дозволяє, члени ради вирішили профінансувати усі проекти. До 18 червня можна оскаржити це рішення, а через десять днів, згідно розпорядження міського голови, можна буде розпочати процедуру фінансування.

Враховуючи затверджене положення, 40 % книг буде передано на бібліотеки міста, 10% - залишаться в міській раді як презентаційний матеріал та 50 % - отримує автор.

Коментарі
keyboard_arrow_up