У Кам’янці до Дня незалежності військовослужбовці сучасне спорядження саперів

У Кам’янці до Дня незалежності військовослужбовці сучасне спорядження саперів
  • Сапери у центрі міста демонстрували сучане спорядження всім охочим.

У Кам’янці 24 серпня відбулася виставка сучасних засобів розмінування, індивідуального захисту сапера, пошуку, знищення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, саморобних вибухових пристроїв. Провели захід військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України

Бойові офіцери та сержанти служби за контрактом розповіли про світові тенденції розвитку спорядження сапера, особливості його використання під час бойових дій. Гостей та мешканців міста навчали основним правилам поводження з вибухонебезпечними предметами.

Аудиторія відвідувачів була досить різноманітною. Особливо захід сподобався наймолодшим гостям виставки. Дітлахи залюбки фотографувалися на фоні сучасних захисних костюмів, пробували їх приміряти на себе, а за можливість покерувати роботом-сапером створилася велика черга. Про це повідомляє прес-офіцер Андрій Агєєв.

Відвідувачі виставки отримали від військовослужбовців кишенькову книжечку-пам’ятку з правилами поводження у разі виявлення підозрілих або схожих на вибухонебезпечні предмети.

До речі, показ спорядження проводився у рамках фестивалю «Остання столиця», тому відбувалася виставка техніки Перших визвольних змагань України в роки Першої світової війни. Глядачі могли побачити, як змінилася техніка та спорядження за останні 100 років.

Коментарі
keyboard_arrow_up