У Кам`янці італійський піаніст виконає твори українського класика

У Кам`янці італійський піаніст виконає твори українського класика
Фото з мережі Інтернет
  • Цьогоріч виповнюється 140 років із дня народження всесвітньовідомого українського композитора в еміграції Сергія Борткевича.
  • Відомі музиканти з Італїі та України взяли на себе місію повернути в Україну пам`ять про великого земляка, яку знищила радянська влада.
  • 27 жовтня послухати твори геніального композитора у виконанні знаних музикантів можна буде і у Кам`янці-Подільському.

 

Композитор Сергій Борткевич посідає визначне місце у світовій музичній культурі, а от на Батьківщині його лише починають відкривати. Популяризатори таланту митця - аспіранти Національної академії ім. П. Чайковського – Євген Левкулич та Темур Якубов ще в березні провели проект “Борткевич в Україні” із масштабними виступами у декількох містах. А 27 жовтня, у п`ятницю, о 18:30 в Кам`янці буде звучати музика Сергія Борткевича. До міста завітає видатний італійський піаніст, професор та дослідник творчості Борткевича - Альфонсо Сольдано. У концертну програму увійдуть виступи скрипаля Темура Якубова та піаніста Євгена Левкулича. Вокальні твори виконають лауреати та дипломанти конкурсу вокалістів "Impreza.Опера в мініатюрі" Наталія Ногіна та Ірина Ушаньова. Під час концерту організатори будуть розповідати слухачам про творчість Борткевича, познайомлять із його непростим життєвим шляхом. Захід відбудеться в актовій залі коледжу культури і мистецтв по вулиці Зарванська, 3.

Як розповіли журналістам “20 хвилин” організатори концерту, прикрим є те, що у Кам`янці немає роялю у хорошму стані, за яке б не соромно було посадити музикантів зі світовим ім`ям.

Квитки можна придбати у «Виставковій залі» по Соборній. Ціна - 100 гривень.

Організатор концерту в Кам’янці-Подільському – клуб поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція».

 

Коментарі
keyboard_arrow_up