У Кам’янці канадські та українські сапери пірнали в ополонку (ФОТО)

У Кам’янці канадські та українські сапери пірнали в ополонку (ФОТО)
фото із допису Андрія Агєєва

Вчора, 19-го січня, християни відзначали Хрещення Господнє. Традиційним для українських способів відсвяткувати вирішили й канадські військові. Кам’янецькі сапери разом із колегами з-за кородону пірнали в ополонку на водолазному комплексі Центру розмінування .

Першим у крижану воду занурився начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков. Опісля -  його заступники. Відразу далі настала черга командира канадського контингенту, майора Девіда Амундсена та головного старшини Теренса Воленюка, ( до речі, він має українське коріння). На велике здивування всіх присутніх низька температура повітря та води не зупинили закордонних гостей . Про це інформує на своїй сторінці у facebook керівник регіонального медіа-центру Міноборони України, Андрій Агєєв.

фото із допису Андрія Агєєва

Як зазначив начальник Центру розмінування Володимир Родіков, обмін національними традиціями та звичаями між українськими саперами та канадськими партнерами стала невід’ємною частиною сумісної військової співпраці:

- Вже протягом майже двох років ми маємо можливість передавати та отримувати взамін розмаїття національної культури та звичаїв обох країн, - підкреслив полковник Володимир Родіков. - І прикладом цьому сьогодні, є те, що канадські військовослужбовці попередніх ротацій на Водохреща, у себе на батьківщині - у Канаді, також проводять обряд занурення в ополонку привезений від нас, - констатує командир.

фото із допису Андрія Агєєва

А завершились святкування частуванням рибною юшкою та виступом ансамблю районного будинку культури, артисти якого заспівали всім присутнім щедрівки та колядки.

Коментарі
keyboard_arrow_up