У Кам’янці канадські військові інструктори продовжують готувати операторів зі знешкодження СПВ

У Кам’янці канадські військові інструктори продовжують готувати операторів зі знешкодження СПВ
Фото із допису А. Агеєва у facebook
  • Курс підготовки операторів зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв (СВП) у Центрі розмінування завершився урочистою церемонією вручення сертифікатів.
  • Канадські військові підготували ще 9 операторів.

Сертифікати про закінчення курсу отримали 9 військовослужбовців. Вони упродовж останніх п’яти тижнів переймали уміння та навички боротьби з СВП за стандартами НАТО у канадських колег та досвідчених військовослужбовців Центру розмінування. Про це інформує Андрій Агеєв у facebook.
Від початку проведення занять в рамках «Багатонаціональної тренувальної групи — Україна», це перший курс, який провели канадські інструктори для військовослужбовців з різних військових частин і підрозділів Збройних Сил України. Раніше готували лише військовослужбовців Центру розмінування.
Командир об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади майор Дейв Пекхем подякував керівництву Центру розмінування за підтримку під час проведення курсу:


"Лише постійне навчання та адаптація до певних умов є ознакою справжнього професіонала", - каже офіцер.


Заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк подякував іноземним колегам за високу оцінку діяльності військовослужбовців Центру розмінування.


Довідка:

З 2015 року канадські військові інструктори у Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України підготували  243 військовослужбовця загаом.

Коментарі
keyboard_arrow_up