У Кам’янці на сміттєвих контейнерах намалювали котів (ФОТО)

У Кам’янці на сміттєвих контейнерах намалювали котів (ФОТО)
Фото із допису Сергія Бабія у facebook
  • На нових сміттєвих баках у Старому місті вчора, 16 травня, з’явилося зображення двох котів.
  • Таку тактику вирішили впровадити у Кам’янці для того, щоб люди не засмічували майданчик довкола контейнерів.
  • Малюнок обійшовся у 900 гривень.
  • У міськраді переконані, що коли кам’янчанин побачить таку позитивну композицію, їм не захочеться розкидати сміття довкола контейнера.

«Головна ідея – починати міняти різними методами психологію до тих площадок. Коли ми приходимо і насипаємо туди сміття, ми хочемо, щоб там було завжди чисто», - каже Сергій Бабій.

Для впровадження цієї ідеї планують застосовувати різні методи, зокрема – і зображатимуть художні композиції на сміттєвих баках.

Спершу вирішили таку ідею впровадити саме на площі Вірменський ринок.  Сергій Бабій каже, що там і майданчик підходить для створення такого зображення, і лише 2 баки, так, як і задумано для композиції. За словами заступника міського голови, символічно, що ця художня композиція з’явилась саме біля Галереї мистецтв, на площі Вірменський ринок. Малювали котів студенти Кам’янець – Подільського коледжу архітектури та дизайну. Розмальовувати сміттєві баки планують і надалі.  На черзі - контейнери напроти будинку райдержадміністрації у Старому місті.

За словами Сергія Бабія, на створення композиції витрачено 900 гривень, за які придбали  фарби, пензлики.

 

Олег Шмігель, художник, фотохудожник.

 

«Я завжди з позитивом ставлюсь до таких творчих проектів чи просто спонтанних творчих ідей та їх рішень. Такі несподівані малюнки, мурали і подібне в цьому роді додають колоритності і цікавості в певному місті. Не звертаючи на це увагу, розумієш наскільки непомітним і сірим може бути місто в певних його куточках. В даному випадку, в цих котиках, якби нічого по суті і особливого, але мені подобаються. Ти не просто підходиш та викидаєш сміття, а робиш це з посмішкою і, в якісь мірі, з  цікавістю та позитивом, не звертаючи увагу на те, що це місце - одне із не найбільш приємних. Немалий «плюс» і в тому, що такі сміттєві контейнери спонукатимуть кинути ту обгортку суто в контейнер».

Анастасія Введенська, художниця, письменниця.

«Ідея - непогана, але я б малювала б якісь-то мотивашки чи заклики, які б спонукали людей туди викидати сміття, а не фоткати баки. Бо коли тих котів заср*ть - то буде огидне видовище. А їх заср*ть. І фоткатимуть люди їх точно. І «слава» про Кам’янець - Подільський знову піде. Вже з тих страусів пів нету сміялося. Було б круто, типу прикольну голову зомбака, в якого тече слина, а замість мізків  - сміття і напис: «Не будь зомбі - будь людиною». Або свиней малювала б».

 

Ігор Карташов, художник.

"Я за те, щоб естетика оточувала нас якомога частіше. Котики цілком симпатичні, відчувається небайдужість художників до предметів навколо них. Мені здається, що такий декор додасть позитивного мислення у свідомість як дорослих, так і дітей.

А тепер моя особиста думка, яку я не хочу демонструвати більше, ніж мою особисту думку. Я бачив чимало стріт арта, основна фішка таких малюнків - це комбінація з наявним оточенням для малюнку. Мається на увазі - органічне вписування малюнку в оточення. Гадаю, що для сміттєвих контейнерів можна підібрати інший малюнок, більш органічно асоціативний до форми бачків чи до їх утилітарного застосування. Уявімо, наприклад, що на контейнері зображений гном, який несе на спині величезну плетену з соломи сумку-портфель, яка буде відкриватись зверху, для розміщення у ній сміття. В цьому випадку сумка має приблизно асоціативну форму з контейнером, додається лише сюжетна складова - гном. Виходить з гумором і з певною історією".

 

А що ви про це думаєте?

Коментарі (3)
  • Олег

    позоріще. Бабіяка знову гроші відмиває
  • Базь Олесь

    Голосувалки сміттям) Нічого нового, але весело і спонукає таки донести сміття до баку.
  • Олена

    люди даже на живих котів не дивляться коли викидають сміття коло баків.
keyboard_arrow_up