У Кам’янці незабаром розпочне роботу перша в Україні теплоелектростанція на біомасі

У Кам’янці незабаром розпочне роботу перша в Україні теплоелектростанція на біомасі
  • У Кам’янці незабаром буде відкриття п’ятої в світі біо-теплоелектростанції.

У Кам’янці 3 липня по вулиці Крип’якевича,3 об 11:00 відбудеться відкриття першої в Україні, третьої у Європі та лише п’ятої в світі біо-теплоелектростанції потужністю 45 МВт, що вироблятиме теплову та електричну енергію.

Новітня теплоелектростанція стане енергоефективною альтернативою застарілим потужностям газової ТЕЦ і позбавить місто від газової «залежності», йдеться на сайті міської ради.

На початку 2014 року Кам’янець-Подільський задекларував амбітний план – за декілька років максимально відмовитися від використання природного газу та перейти на альтернативні види палива. За цей період в місті проведено реконструкцію трьох діючих та збудовано чотири нових котельні, що працюють на агропелетах і деревній трісці. Так, лише впродовж 2016-2017 рр., за рахунок заміщення альтернативними видами палива споживання природного газу було зменшено на 5,2 млн. куб. м.

Поруч з ТЕС буде розташовано когенераційну електростанцію електричною потужністю 1,89 МВт., де буде встановлено 3 когенераційних установки по 0,63 МВт, які використовуються для комбінованого виробництва електричної та теплової енергії.

Загалом, після завершення цього проекту, місто планує зменшити споживання природного газу на 15,5 млн. куб. м (або 65%) на суму близько 115 млн. грн.

Коментарі
keyboard_arrow_up