У Кам’янці обговорили деталі створення реабілітаційного центру для бійців АТО

У Кам’янці обговорили деталі створення реабілітаційного центру для бійців АТО
  • На засіданні депутатського клубу фахівці аргументовували важливість відкриття реабілітаційного центру для бійців АТО у Кам’янці.

На сесії міської ради 6 березня презентували проект центру реабілітації від "Фонду благодійної допомоги учасникам бойових дій "Наші". Голова фонду та сержант розвідки Іван Мирний сьогодні, 13 березня, виступив на засіданні депутатського клубу, щоб обговорити деталі створення вищевказаного закладу для бійців АТО. Насамперед чоловік вказав, що приміщення уже знайдене і у ньому провели ремонтні роботи. Реабілітаційний центр буде знаходитися за адресою вулиця Героїв Небесної сотні, 46. У приміщенні є кімнати, де будуть проводити  масаж, лікувальну фізкультуру та терапевтичні бесіди.

Виступив із доповіддю психіатр Віктор Войцеховський, який займається психологічною підтримкою бійців АТО. Лікар зазначив, що створення реабілітаційного центру є вкрай необхідним. Близько 500 людей, які повернулися з АТО закінчили життя самогубством, а кожен другий має проблеми з алкоголем. Із усіх 250 бійців, які звернулися за допомогою до пана Войцеховського 114 потребували реабілітації. Психіатр підкреслив, що у звичайних лікарнях такої допомоги не можуть надати.

Начальник Центру розмінування Володимир Родіков виступив із підтримкою даної ініціативи і закликав до міської ради дослухатися до прохання.

Міська рада підтримує проект, але чекає юридично правильного оформлення документів для того, щоб його профінансувати. Окрім того мер міста Михайло Сімашкевич вказав, що надалі будуть впроваджуватися інші заходи для допомоги бійцям АТО, зокрема, наразі стало відомо, що польське місто Люблін готове взяти на реабілітацію кам’янецьких військових.

На центр для бійців АТО ініціатори просять 700 тисяч гривень. Іван Мирний підкреслив, що навіть якщо не вдасться заручитися підтримкою від міського бюджету, все ж таки він намагатиметься зробити все можливе для відкриття закладу.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up