У Кам’янці обговорили проблеми збереження пам’яток історії та архітектури міста

У Кам’янці обговорили проблеми збереження пам’яток історії та архітектури міста
  • Представники громадських організацій, влади та небайдужі кам’янчани поспілкувалися на теми, що стосуються збереження пам’яток Старого міста.
  • Відвідали захід працівники музеїв-заповідників із Меджибожа та Хотина.

 

У рамках консультацій з громадськістю у Кам’янці сьогодні, 28 лютого, відбувся круглий стіл на тему «Методичне спрямування реставраційних та протиаварійних заходів на об’єктах культурної спадщини та шляхи збереження пам’яток історії і архітектури міста Кам’янця-Подільського». За цією обширною назвою представники громадської організації «Охорона пам’яток історії, культури, архітектури» хотіли обговорити питання, що стосуються проблем історичної спадщини Старого міста. Зокрема виступила архітектор-реставратор Пламеницька Ольга, яка у 2001 році розробила програму, яка б дозволяла комплексно відновити об’єкти унікальні Кам’янця. На дані роботи необхідно було 24 мільйони гривень, а до 2010 року вона мала бути уже повністю реалізована. Проте план реставрації так і не було впроваджено у життя.

Пламеницька Ольга також додала, що на даний час реставрація міста за цією програмою є все ще актуальною і може стати одним із способів вирішення наявних аварійних станів історичних споруд у Кам’янці.

Окрім того обговорили ще проблему руху автотранспорту на території НІАЗ «Кам’янець» в Старому місті та через територію Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. А також питання благоустрою на цій території - мощення вулиць, площ, проїздів, тротуарів сучасними будівельними матеріалами ФЕМ.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up