У Кам’янці обирали найкращий стартап

У Кам’янці обирали найкращий стартап
  • Битва стартапів - це конкурс бізнес-проектів для людей із оригінальними ідеями, які шукають собі інвесторів.
  • Ось уже декілька років такі заходи проводяться в Україні, Білорусії, Росії, Грузії, Польщі та США.
  • У Кам’янці-Подільському сьогодні, 5 грудня, відбулася перша битва стартапів.

 

14 креативних бізнес-ідей представили у Кам’янці на міжнародному проекті “Битва стартапів”. Захід складався із двох частин. Спочатку відбулася панельна дискусія, на котрій пристуні мали змогу послухати бізнесменів - майстрів своєї справи. Вони розповіли з чого почати реалізацію своїх ідей, і які при цьому можуть виникнути перешкоди. У другій частині події власне і відбулась “битва” бізнес-проектів.

Серед бажаючих презентувати власні ідеї були студенти, пенсіонер, бізнесмени та люди, які бажали втілити у життя амбіційні проекти. Журі відмітило, що більшість стартапів мали не комерційний, а соціальний характер і спрямовувався на те, щоб покращити життя іншим людям.

З креативною пропозицією стартапу виступили гості з Івано-Франківської області, які розробили проект 3D-принтера на 60 % дешевшого за оригінал, проте з таким же самим функціоналом як і дорогий аналог. Ідея здобула третє місце. Відмітило журі також студентів коледжу ПДАТУ, які подали на конкурс аж два проекти. Один із них - про створення альтернативного палива - завдяки незвичності, а також запалу та ентузіазму творця стартапу, виборов друге місце. А переможцем став проект із Кам’янця від ГО "Подільський край", його презентував Твердослав Філатов. Творці ідеї запропонували відкриття туристично-молодіжного центру Етно парк "Кам'янецька Січ" для популяризації козацьких традицій, національно-патріотичного виховання, всебічного розвитку молоді через спорт, культуру, здоровий спосіб життя.

Цей проект поїде до Києва на фінальну битву, на якій і буде визначено основного переможця, що знайде своїх інвесторів для відкриття бізнесу.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up