У Кам`янці обрали кращий сувеніра міста

У Кам`янці обрали кращий сувеніра міста
  • У Кам`янці до Всеукраїнського дня туризму відбувся конкурс “Кращий сувенір міста - 2017“.
  • Сьогодні, 27 вересня, організатори підбили підсумки онлайн-голосування та визначили переможця.

 

Сім учасників, які є відомими майстрами сувенірної справи у Кам'янці, взяли участь у конкурсі “Кращий сувенір міста”. Вироби, що можуть привабити туристів, можна було побачити на території відділу старожитностей Кам`янець-Подільського історичного музею. Серед них: повітряна куля із гіпсу, підсвічник, свічка, декоративна тарілка, картина та вироби із дерева. За результатами голосування перше місце посіла сувенірна свічка із зображенням фортеці майстрині Шутяк Яни. Друге - унікальна повітряна куля Гриневич Ольги. А от третє місце отримав Куріловський Вадим за декоративні дерев'яні вироби із художнім випалюванням.

Переможниця конкурсу Шутяк Яна розповіла журналістам “20 хвилин” про найкращий сувенір міста 2017:

“Мій виріб - це свіча ручної роботи. Я маю майстерню, де ми займаємося виготовленням таких сувенірів. Форма конкурсної свічки традиційна. Кожен завиток я закручую вручну протягом 15 хвилин, доки свічка ще тепла. А тоді на її поверхню наноситься будь-яке зображення, напис чи побажання. Обрала таку кольорову гаму бо, як показує практика, чорний колір найбільш затребуваний, хоча і виглядає незвично. На виготовлення такого сувеніру витрачаю близько години.”

Гіпсова куля скульптора Гриневич Ольги посіла друге місце:

"На моїй повітряній кулі знаходиться логотип старої фортеці, а замість корзини - вигляд на архітектурну пам`ятку зверху. Обрала таку форму, бо повітряні кулі - це візитка нашого міста. Сувенір зроблений із гіпсу, я вручну вирізала усі деталі, розмальовувала та лакувала виріб. На створення кулі пішло дві доби. Взагалі я обожнюю свою роботу, надихаюся нашим містом і буду розробляти усе нові сувеніри."

Вадим Куріловський працює у техніці лазерного гравірування та різьблення. Його композиція сувенірів із дерева принесла майстру третє місце:

"Представив цілий комплекс сувенірів: від брілочків до годинників. Усе це складає одне ціле й ілюструє подію. На моїх виробах представлені пам`ятки архітектури, які рідко стають обє`ктами уваги творців сувенірів: Тринітарський костел, Вірменська дзвіниця, Ратуша у незвичному ракурсі, храм Пресвятої Трійці."

Коментарі (4)
  • Любительница всего хорошего

    Хто не згоден, поставте на Аватарку ім'я "я неадикват"
  • Любительница всего хорошего

    Я не маю слів
  • Любительница всего хорошего

    Вау, я згодна з тим, що це так..., я просто не маю слів
  • Любительница всего хорошего

    Клас це просто диво сувеніри, вони так зображені, неначе справжнє фото фортеці просто наклеїли на сувеніри, я в шоці, як можна було зробити такі реалістичні зображення на сувенірчиках.
keyboard_arrow_up