У Кам’янці пішоходи ігнорують червоне світло

У Кам’янці пішоходи ігнорують червоне світло
Кам’янчани нехтують правилами дорожнього руху і переходять на червоне світло, але роблять це обережно. В Державтоінспекції Кам’янець-Подільського міського відділу міліції, пояснили, що за півроку у місті зафіксовано всього 3 аварії за участю пішоходів.

Сьогодні  на дорогах і вулицях Кам’янця-Подільського юних учасників дорожнього руху більше, адже до школи пішли учні. За період літніх канікул та відпусток як діти, так і водії відвикли до швидкого темпу життя та пересування. Але сьогодні потрібно бути вкрай обережними. Як пояснюють даішники, основною причиною ДТП є свідоме ігнорування правил дорожнього руху громадянами, які наражають на небезпеку насамперед оточуючих. У багатьох випадках страждають саме пішоходи, дуже часто – з власної вини.
Хоча у відділі ДАІ Кам’янця-Подільського переконують, пішоходи в Кам’янці є вкрай обережні та уважні. Та за останні півроку було 3 аварії за участі пішоходів. Остання сталася 3 червня. На перехресті проспекту Грушевського – Пушкінська було здійснено наїзд на 10-річного пішохода. Дитина переходила дорогу на зелене світло, а потім вирішила повернутись назад. В той момент світлофор перемкнувся на червоне світло. Машина рушила і наїхала на пішохода, але хлопчик не постраждав. 
Журналісти «20 хвилин» вирішили провести власне дослідження: чи справді кам’янчани дотримуються правил дорожнього руху і як вони переходять дорогу.
Отже, за півгодини нашого спостереження лише на перехресті вулиці Князів Коріатовичів - проспекту Грушевського на червоне світло перейшло дорогу більше двадцяти людей. Тобто можна припустити, що кожні 1,5 хвилину могла статись ДТП. Пішоходи, до речі, були різного віку. Така ж ситуація і в Старому місті, де, правда, рух автомобілів дещо повільніший.  
Ігнорування правил дорожнього руху можна побачити на світлинах. Публікуємо декілька зафіксованих порушень:
Зелене світло для всіх одночасно

Коментарі
keyboard_arrow_up