У Кам’янці-Подільському можуть збудувати три біогазові установки

У Кам’янці-Подільському можуть збудувати три біогазові установки
Фото з мережі Інтернет
  • Трастовий фонд Фінляндії вибрав Кам’янець-Подільський, тут планують впровадити пілотні проекти з будівництва біогазових установок з відходів  виробництва

За ініціативи представників міської ради Кам’янця та директора КП «Міськтепловоденергія» Кам’янець почав співпрацювати із трастовим фондом Фінляндії. Про це повідомив Незалежний громадський портал.

У межах Кам’янця сьогодні діє два переробні підприємства – ДП «Довжоцький спиртзавод» та ПАТ «Авіс». Вони мають відходи виробництва барду та курячий послід, як зазначає прес-служба мерії, було б доцільно збудувати в місті установки з переробки цих відходів на біогаз за технологією Фінляндії. Такі установки, зараз, активно впроваджуються в країнах Європи, Китаю та інших.

Проект попередньо погоджений із Трастовим фондом Фінляндії і через отримання гранду на суму 300 тис. євро  планують розробити проектно-кошторисну документацію. Детальніше на https://ngp-ua.info.

"Після тендеру на території Кам’янця–Подільського планується будівництво трьох біогазових установок, які вироблятимуть біогаз насамперед із курячого посліду, і вже потім барди, намулу та інших відходів рослинництва", йдеться у повідомленні.

З 6 по 7 травня до міста завітають фахові спеціалісти з міста Гельсинки, аби обстежити ділянки, виділені під будівництво. Будівництво таких об’єктів є нешкідливим для навколишнього середовища та людей і дасть можливість додатково отримувати 8 млн. кубів біогазу

Коментарі (2)
  • Анатолій Скрипник

    Гадаєте тарифи зменшаться? :)
  • Ludmila Pasuk

    Поможи  Господи,  це ж  робота  для  людей.
keyboard_arrow_up