У Кам’янці провели громадські слухання щодо вартості проїзду в маршрутках. Зійшлися на 5 гривнях

У Кам’янці провели громадські слухання щодо вартості проїзду в маршрутках. Зійшлися на 5 гривнях
  • У сесійній залі відбулося обговорення вартості проїзду у маршрутках Кам’янця.
  • Опісля тривалої дискусії громадяни погодили вартість перевезення у розмірі 5 гривень.

 

У сесійній залі сьогодні, 12 березня, відбулися громадські слухання щодо вартості проїзду в маршрутках. Упродовж півтора години представники перевізників, експерти, громадські активісти та небайдужі кам’янчани брали участь у дискусії щодо тарифів у громадському транспорті.

Розпочалося засідання із виступу Чайковського Степана Михайловича, який представляв  спілку перевізників Кам’янця. Чоловік підкреслив, що питання підняття тарифу має такі аргументи: збільшилася мінімальна заробітна плата та підвищилась вартість пального.

Гурська Майя Дмитрівна директор Департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міської ради  обґрунтувала підняті питання на порядку денному статистичними даними. Внаслідок чого сформувалася можлива вартість за пероїзд: у розмірі 5 гривень. Жінка проаналізувала звернення перевізників, а також вказала, що наразі 12 транспортних засобів хочуть змінити тариф. Також Майя Дмитрівна вказала, що загалом із виручених коштів водіїв маршруток на обслуговування йде 49, 7 %, на зарплату - 12 %, залишок - це інші витрати. Відбулося порівняння тарифів Кам’янця-Подільського з іншими містами, де також або уже збільшили, або планують підняти вартість проїзду.

Висловили свої думки стосовно теми обговорення кам’янчани, які зауважували, що хоча тарифи збільшуються, немає підвищення якості обслуговування, піднімалися питання зарплати водіїв та податкування.

У підсумку більшість проголосувала за підвищення тарифів у Кам’янці на 1 гривню. Як зазначили  на громадських слуханнях, на засіданні виконавчого комітету рекомендуватимуть вартість проїзду 5 гривень.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up