У Кам’янці провели театральні розваги на тему Андріївських вечорниць

У Кам’янці провели театральні розваги на тему Андріївських вечорниць
  • Всеукраїнський фестиваль-конкурс “Сяйво калити” цьогоріч уперше відбудеться у Кам’янці-Подільському.
  • Упродовж трьох днів діти та молодь представлятимуть власну творчість у хореографії, вокалі та інших видах мистецтва.
  • Фестиваль стартував із театрально дійства на тематику вечорниць на Андрія.

 

Театральним дійством із елементами ігор та вистави сьогодні, 8 грудня, відкрили І Всеукраїнський фестиваль-конкурс художньої творчості та виконавського мистецтва «Сяйво калити». Уже о 18:00 до Старої фортеці почали сходитися перші глядачі. У передочікуванні свята діти та молодь почали танцювати. Тим часом на сцені з’явилися актори, одягнуті в старовинні костюми. Вони відтворювали зібрання хлопців та дівчат у давньому українському селі на Андріївські вечорниці.

Особливістю театрального дійства було те, що актори із перших хвилин вистави почали залучати глядачів до розваг. Маленькі глядачі охоче допомагали театралам і почали грати у рухливі ігри: стрибали у мішках, на скакалці, перетягували канат.

Таке цікаве театралізоване дійство викликало у дітей багато емоцій, вони із задоволенням долучалися до змагань, брали ініціативу у свої руки.

Театральні розваги до Андріївських вечорниць - це лише перше свято із конкурсної програми фестивалю «Сяйво калити». Упродовж 9 та 10 грудня у РЦКіМ «Розмай» діти та молодь з усієї України візьмуть участь у конкурсах у номінаціях: хореографія, вокал, інструментальне мистецтво, театральне мистецтво, оригінальний жанр, фольклор, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво. Урочисте відкриття заплановане на 10:00.

Наталія Монченко

 

Коментарі
keyboard_arrow_up