У Кам’янці раритетна попса псує атмосферу у сквері «Гунські криниці»

У Кам’янці раритетна попса псує атмосферу у сквері «Гунські криниці»

5 міських фонтанів обходяться бюджету Кам’янця - Подільського у 70 тисяч гривень щороку. Але ці кошти не впливають на атмосферу одного з найбільших - "Гунські криниці". Кам'янчанам на подобається тамтешня музика.

Чи не однією із найбільш відвідуваних точок у Кам’янці – Подільському як серед мешканців міста, так і серед туристів, є міські водойми. Кам’янецькі фонтани починають працювати за традицією – перед щорічним відкриттям туристичного сезону. А перед Днем міста водойми ще раз готують до святкування.

Світлина за 06. 05. 2016. Фото, зроблене сьогодні, 23.05.2016.

Загалом, у рік з міського бюджету виділяють 70 тисяч гривень на утримання усіх п’яти міських фонтанів: сквер Гунські криниці, площа Магдебурського права, біля пам’ятника афганцям, Лебедине озеро та Алея закоханих (маленькі фонтанчики). Про це повідомив журналістам «20 хвилин» заступник міського голови Сергій Бабій, а також запевнив, що цих коштів вистачає на догляд за водоймами. Фонтани, котрі знаходяться на території нового Кам’янця, щодня (крім неділі) прибирає чоловік. Із самого ранечку, вбираючись у спеціальний одяг, він виловлює сачком вербу та сміття, що встигло за добу нападати до водойми.

Але можна із плином часу побачити, що вода все ж зеленіє. Блакитні стінки внутрішньої частини фонтану все ж втрачають колір, від того й вода не здається такою чистою. На питання, чи використовують якийсь засіб для чистки води у фонтанах, аби вона не так швидко набувала трав’яного кольору, Сергій Бабій відповідає, що доливають хлор, але не надто багато, щоб не переборщити. І те, у період спеки. 

фонтан у сквері Магдебурського права. Світлина за 06.05. 2016. Відчутно запах хлору

Місцеві подекуди скаржаться на музичне оформлення у сквері «Гунські криниці».

- Не подобається музика тут взагалі. Раніше, ніби, ще була нормально, а зараз оці старі пісні… Жах… На фонтані в основному молодь сидить і люди із не дуже старими смаками щодо музики. Того й можна було б підібрати щось сучасніше, бо складається враження, що вони записали плейлист ще кілька років тому на якийсь диск і відтоді нічого не змінилося, - зізнається Юлія, студентка.

- Дуже добре, що це питання піднімається час від часу... Можливо, незабаром буде і результат. Звичайно, музичне оформлення мене, як і багатьох містян, не задовольняє. Але нас багато. У всіх різні смаки щодо музики і це - нормально. А, якщо кожен буде пропагувати свою, то ми ніколи не дійдемо спільної думки. Звісно, ідей є багато, але ми повинні знати, що багато ідей потребують певних коштів. Якщо йде мова тільки про те, щоб поміняти репертуар, тоді потрібно пропагувати музику,  яка на теперішній час нагальна для українського суспільства, музика ,яка має  певний зміст, музика, яка виховує любов до своєї країни, до сім’ї, дітей. Музика може бути естрадною, народною в гарних обробках ,класична. Але я категорично проти російської та совєтської попси! До речі, щойно прийшла з водойми, і просто гидко слухати той жах! Це цинічне знущання над людьми! Сподіваюсь на підтримку місцевої влади у вирішенні цього питання. Я вже не говорю за те, наскільки болячи нашим героям, які захищають нашу країну від «совєтскої сволоти». Говорю як мати учасника бойових дій у російсько-українській війні, - скаржиться Інга Лютаревич, голова клубу поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція».

За словами директора департаменту гуманітарної політики Альони Куземи, права на музичний фон абсолютно безкоштовно свого часу надано Кулько Віктору Васильовичу. Але пан Віктор за власним смаком обирає радіостанцію, з якої транслюються композиції. Це, переважно, «вічні хіти» на «Ретро –FM»:  пісні у виконанні Пугачьової, Лєонтєва, іноді одна, найвідоміша, гурту «Bon Jovi». Залежно від ефіру. Департамент гумполітики уже неодноразово звертався до Віктора Васильовича, аби змінити роками заїжджений репертуар. Але розмова, як бачимо, ніяк не вплинула на зміни.

- Така музика принижує зону відпочинку, - додає заступник міського голови Сергій Бабій.

За словами заммера Кам’янця – Подільського, важко оцінити не лише асортимент музичних композицій, а й якість подачі звуку.

Та, не зважаючи на такі, здавалося б, незначні, недоліки, фонтани Кам’янця - Подільського продовжують залишатися улюбленими місцями відпочинку, а музика, що не довподоби, тліє у порівнянні із дитячим сміхом та жвавими розмовами кам’янчан. 

Коментарі
keyboard_arrow_up