У Кам’янці ще один рекорд: чоловік має колекцію із 1033 унікальних склянок

У Кам’янці ще один рекорд: чоловік має колекцію із 1033 унікальних склянок
Світлина із допису Лани Ветрової у facebook
  • У дев’яти скляних шафах Анатолій Вінський зберігає 1033 склянки.
  • За 52 роки такого заняття кам'янчанин розбив лише 2 екземпляри.

Окрім двох спортивних рекордів («Наймасовіші стрибки через скакалку» та «Наймасовіші заняття йогою»), які встановили у рамках відкриття турсезону, Кам’янець може похвалити ще одним.  Унікальну колекцію зі 1033 склянок має кам’янчанин Анатолій Вінський. Останню, 1033-тю склянку йому подарували представники Національного Реєстру Рекордів України, коли приїздили до Кам’янця фіксувати рекорд, 23 квітня.

Світлина із допису Лани Ветрової у facebook

Журналістам «20 хвилин» пан Анатолій каже, що задоволення це - недешеве. Але, як порівнює колекціонер, краще зекономити на придбанні цигарок і купити унікальну й цікаву склянку, яка ввійде до колекції. Таке хобі чоловік має з 1965 року. За весь цей час розбив лише дві склянки.

Світлина із допису Лани Ветрової у facebook

Має екземпляри із різних країн світу – США, Великої Британії, Франції, Туреччини. Каже кам’янчанин, що часто шукав ексклюзивні склянки у селах, в тамтешніх магазинах. Колекція зберігається вдома в Анатолія Вінського.

Кам’янчанин каже, що загалом бачили усі 1033 склянки лише 20 осіб. Питаємо: чи хотів би колекціонер, щоб його хобі люди побачили десь на експозиції у музеї чи виставковому центрі? Чоловік відповідає, що це надто важко у плані транспортування – адже це 9 шаф, котрі вщент забиті склянками. Пан Анатолій розповідає, що коли придбали ці шафи, то для того, аби розкласти усі склянки на місця, йому із дружиною потрібно було витратити 3 доби!

Торкатися склянок можна лише у рукавичках. Чоловік оброблює їх спеціальним розчином, відчищаючи від відбитків пальців

Рекорд зареєстрований експертами Національного Реєстру Рекордів України в категорії "Колекції". 

Коментарі
keyboard_arrow_up