У Кам’янці шукають наставників для дітей-сиріт

У Кам’янці шукають наставників для дітей-сиріт
фото з мережі інтернет
  • У Кам’янці-Подільському шукають людей, які могли б дітям-сиротам освоїтися в реальному житті.

Наставник – це людина, яка працює з однією дитиною, яка проживає в інтернатних закладах і повністю перебуває на державному утриманні. Роль наставника – соціальна та комунікативна, а не матеріальна допомога.

«Завдяки державі і спонсорам діти з інтернатів мають продукти, одяг і дах над головою. Але у них немає того, що не купиш за гроші – близької людини, яка могла би навчити елементарним навичкам життя: приготувати їжу, економити кошти, оформити документи, влаштуватися на роботу – це очевидні речі для нас і невідомі для дітей. Концерти, цукерки або зошити не можуть замінити дитині індивідуальної людської підтримки. Місток до реального світу – ось що їй потрібно.
Наставники допомагають дітям відчувати себе особистістю, визначити інтереси і здібності дитини, вибрати професію, набути моральних цінностей, вчать робити вибір, вирішувати повсякденні проблеми і спілкуватися з людьми», - йдеться на сайті міської ради.

Наразі у Кам’янці троє людей стали кандидатами в наставники, вони вже пройшли відповідне навчання та разом із спеціалістами готуються до добору дітей.
Якщо Ви маєте бажання та можливість стати наставником – звертайтеся до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті «Одна надія».

Коментарі
keyboard_arrow_up