У Кам’янці ТВК припинила повноваження трьох членів ДВК, які порушили законодавство

У Кам’янці ТВК припинила повноваження трьох членів ДВК, які порушили законодавство
Троє членів дільничної виборчої комісії Кам’янця-Подільського завчасно позбулися посад, бо не впоралися зі своїми обов’язками.

Причиною такого рішення стало «одноразове грубе порушення виборчого законодавства», повідомляють на сайті Громадянської мережі ОПОРА. 
Ситуація розгорталась так: члени двох дільничних комісій отримали списки виборців та іменні запрошення у відділі ведення ДРВ. Керівники зазначених комісій – чоловік і дружина. Тож сталося так, що незрозумілим чином запрошення з двох дільниць змішались. 
Наступного дня заступник голови однієї з комісій Микола Полюляк доручив члену ДВК Галині Стеньгач рознести виборцям запрошення, серед яких виявилися і документи з іншої дільниці. Побачивши, що номер дільниці та адреса не збігаються з їхньою, пані Галина та черговий член ДВК вирішили виправити невідповідності кульковою ручкою, після чого рознесли запрошення. 
У Кам’янець-Подільській МВК таку самодіяльність не оцінили та «за одноразове грубе порушення законодавства про місцеві вибори» достроково припинили повноваження членів комісії. 
Ще один дещо курйозний випадок стався в іншій комісії у Кам’янці. Через це територіальна виборча комісія теж припинила повноваження члена комісії. Чоловік, отримавши доручення рознести запрошення, зіткнувся з проблемою кодового замка на дверях під'їзду. В пояснювальній записці він написав, що двічі приходив до будинку, чекав, поки двері відчинять, але з одного під’їзду ніхто не виходив, тому він запхнув запрошення в двері. Коли І зателефонував голові ДВК та повідомив про це, вона наказала йому повернутись і забрати запрошення. Проте їх уже не було. 
Громадянська мережа ОПОРА наголошує: відповідно до ч. 2 ст. 31 Закону України «Про місцеві вибори»дільнична виборча комісія звичайної виборчої дільниці надсилає або доставляє в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення, отримане від органу ведення Державного реєстру виборців, яким повідомляє про включення його до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, назви всіх місцевих виборів, у яких йому пропонується голосувати, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, одночасно повідомляється, що їм буде нафдана можливість проголосувати за місцем перебування. Такі іменні запрошення надсилаються (доставляються) виборцям не пізніш як за 10 днів до дня голосування.

Коментарі
keyboard_arrow_up