У Кам`янці відбудуться лекції про мистецтво у незвичайному форматі. Кого можна буде послухати?

У Кам`янці відбудуться лекції про мистецтво у незвичайному форматі. Кого можна буде послухати?
  • 12 жовтня у Кам`янці проведуть для усіх охочих 4 лекції про мистецтво, які будуть тривати 15 хвилин.
  • Досвідчені митці поділяться із глядачами знаннями у сферах танцю, фотографії, театру та кіно.

 

У четвер, 12 жовтня, о 19:00 у залі НІАЗу по вулиці П'ятницький,9 відбудуться лекції у оригінальному форматі. Четверо митців  упродовж п`ятнадцяти хвилин розкажуть глядачам про ту сферу мистецтва, якою вони займаються. Зокрема, це будуть лекції про танець, фотографію, театр і кіно.

Про танець розповість Гаврилюк Денис. Це талановитий хореограф та неодноразовий переможець танцювальних конкурсів. Нещодавно йому вдалося разом із дитячою командою посісти 2 місце на конкурсі у Болгарії. На разі танцюрист викладає у Кам`янці контемп (один із найпопулярніших сучасних танцювальних стилів, який поєднує у собі різні методики із західного та східного мистецтва руху).

Секрети театральної культури розкриє Валерій Свереда – знаний режисер у Кам`янці. Сьогодні він ставить виступи для Народного театру-студії «Лінк».

Своїм багаторічним досвідом бажає поділитися фотограф Дмитро Галило.

Ще один лектор, Дмитро Кубряк – талановитий кам`янецький режисер, знавець кіно, один із творців багатьох кінематографічних проектів, зокрема «Таємниці твого міста», «Моє місто», «По-середині».

Адріана Левчук, одна із організаторів заходу, розповідала журналістам «20 хвилин» про мету проекту:

«Cooltura (саме у рамках цього напрямку проведуть лекції) буде одним із напрямів осередку Фундації Регіональних Ініціатив у Кам'янці, який буде спрямований на те, щоб ділитись крутою (від англ. cool - крутий, класний, тому й COOLtura), цікавою, самобутньою, нетиповою, своєю рідною культурою.

Наша мета - показати, що ми маємо величезний запас непересічних, креативних і крутих українців, які показують на власному прикладі, що мистецтво не перестає творитись на наших просторах, що воно завжди актуальне і ним варто ділитись.

Глобальна мета проекту - "лікувати" молодь від комплексу меншовартості через мистецтво й показати, що українське варте не меншої уваги, ніж закордонне. Через призму мистецтва ми хочемо привити повагу до свого, бо воно дійсно варте поваги. Будемо намагатися робити якісь цікаві, експериментальні заходи, залучати місцеві і не тільки креативні особистості.

Тематика конкретно лекції 15*4 - суть кожного з перелічених вимірів мистецтва, цікаві нюанси кожної зі сфер, які маловідомі широкому загалу. Наскільки знаю, формату 15*4 у Кам'янці ще не проводили зустрічі, тому це буде маленький експеримент, подивимось як аудиторія сприйме».

Нагадуємо, що усі бажаючі можуть відвідати подію у четвер о 19:00, вхід вільний.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up