У Кам’янці відбулися студентські дебати

У Кам’янці відбулися студентські дебати
  • До дня студента у Кам’янці пройшло декілька заходів, присвячених юним та талановитим кам’янчанам, які навчаються у вищих навчальних закладах.
  • У рамках святкувань відбувся дебатний турнір “Права та обов’язки студентів”.

 

Студенти Кам’янця сьогодні, 17 листопада, вправлялися в ораторських здібностях та дискутували на суспільно важливі теми. Ще на початку листопада відбулися відбіркові тури до дебатного турніру у вищих навчальних закладах Кам’янця-Подільського, у результаті - найкращі студенти-оратори потрапили у суперфінал.

Кожен учасник отримав роль у дебатному турнірі. Загалом, усе відбувалося, наче на реальному прийнятті законопроекту. Дискусія була емоційно насиченою, студенти вживалися у ролі членів уряду, які намагаються ухвалити певний законопроект, або займали опозиційні сили.

У фіналі восьмеро найсильніших учасників отримали на дебатні змагання пропозицію закону про “Оновлення викладацького складу навчальних закладів новими професійними кадрами”. Проблема викликала жваве обговорення, на якому студенти аргументовано та виважено відстоювали свої позиції.

Суддівський склад висловив приємні враження від високої підготовки студентів та висловив подяку за уміння учасниками грамотно вести дискусію.

Переможцями суперфіналу стали магістранти Кам’янець-Подільського національно університету імені Івана Огієнка Пшембаєв Ігор та Грушанська Оксана.

Ініціатори дебатів ВІ "Активна Громада" спільно з відділом молоді і спорту міської ради Кам'янця-Подільського задоволені якістю проведених дебатів та планують провести схожі турніри.

Наталія Монченко

Коментарі
keyboard_arrow_up