У Кам’янці відкрили магічний турсезон-2018 (ФОТО)

У Кам’янці відкрили магічний турсезон-2018 (ФОТО)
  • Новий рекорд України, відкриття сенсорного кіоску, театральні квести – такими подіями і не тільки магічний Кам’янець розпочав новий туристичний сезон.
  • Журналісти «20 хвилин» бачили, яким було цьогорічне свято.

Цьогорічний туристичний сезон у Кам’янці відкрився під гаслом магічності. Ювілейний захід відбувався за насиченою програмою у різних куточках міста. Так 21 квітня о 14:00 у історичних локаціях стартували театральні квести. Зокрема, на Алеї закоханих актори відобразили легенду про заснування Кам’янця. Також кам’янчани і гості міста могли побачити відтворення легенд про скрипку, каву, арку бажань та скарби.

О 14:30 на Алеї закоханих відбулася презентація сенсорного інформаційного кіоску для туристів. Усі бажаючі могли випробувати новинку самостійно. Працює пристрій за тією ж схемою, що і телефон. У ньому є додатки з інформацією, які будуть поповнюватися новими відомостями.

На площа Польський ринок о 15:00 відбулася презентація об’єкту «Перша кам’янецька бруківка 1760-х років». Кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ігор Старенький розповів журналістам «20 хвилин», що у 2016 році дослідникам вдалося виявити на площі Польський ринок дві унікальні знахідки – це кам’яне мощення і - східніше від нього – кав’ярню, яка була найстарішою на теренах України. Кам’янець одне із перших міст, яке почало використовувати кам’яне мощення. І це стосується не тільки території України, а й загалом усіх європейських теренів. Тобто місто у 18 столітті було дуже розвиненим і передовим, вважалося повноцінною складовою європейської цивілізації. Така презентація нагадує про давні здобутки українців, якими варто пишатися та цікавитися.

21 квітня у Кам’янці було зафіксовано 11-й рекорд міста. 200 осіб одночасно виконали наймасовіший танець в історичних костюмах. Рекорд був засвідчений експертом Книги рекордів України Павло Горішевський.

Фото із сайту http://kam-pod.gov.ua/

Коментарі
keyboard_arrow_up