У Кам’янці відкрили меморіальну дошку двом загиблим бійцям АТО

У Кам’янці відкрили меморіальну дошку двом загиблим бійцям АТО
У Кам’янці-Подільському відкрили пам’ятну дошку на честь учасників АТО Андрія Журавленка та Руслана Коношенка.

Пам’ятний знак встановили у навчально-виховному комплексі № 13, де навчались герої встановили сьогодні, 1 грудня. На відкриття прийшли близькі та родичі, друзі, однокласники, високопосадовці, учнівський і педагогічний колективи та воєнні. Учасники заходу вшанували пам’ять героїв із Кам’янця, які загинули за Україну, хвилиною мовчання та висловили слова вдячності рідним.

Нагадаємо, що Андрій Журавленко був командиром 2-го батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас».
Ранком 29-го серпня 2014 р., під час виходу Зеленим коридором з Іловайського котла, пожежна машина рухалась в автоколоні батальйону "Донбас" з села Многопілля до села Червоносільське. На околиці села Червоносільске пожежна машина натрапила на позицію російського танку Т-72 зі складу 6-ї окремої танкової бригади збройних сил РФ і отримала пряме попадання. Андрій був у кабіні. 3-го вересня тіло Восьмого разом з тілами 96 інших загиблих в Іловайському котлі було привезено до дніпропетровського моргу. Був упізнаний родичами та похований у Кам’янці 12 вересня 2014 року.

Руслан Коношенко загинув 21 січня 2015 року.
Був старшим солдатом 81-ї окремої аеромобільної бригади (90-й окремий аеромобільний батальйон). Зник безвісти 21 січня 2015 р. під час оборони аеропорту м. Донецьк. Впізнаний за експертизою ДНК. Похований на Алеї Слави, Кам'янець-Подільський, Хмельницька область. 

Коментарі
keyboard_arrow_up