У Кам’янці відкрили нову електростанцію

У Кам’янці відкрили нову електростанцію
Фото прес-служби комунального підприємства
  • Урочисте відкриття і запуск відбулися цієї суботи
  • Тут вироблятиметься електрична і теплова енергія
  • Міський голова впевнений, що це - ще один крок до енергетичної незалежності нашого міста

Цієї суботи, 2-го березня, у Кам’янці-Подільському відбулося урочисте відкриття і запуск нової електростанції, що знаходиться за адресою вулиця Крип’якевича.

Як стало відомо, станцію побудували з трьома когенераційними газовими установками за півтора місяці. Наразі на станції працює 24 людини.

За словами головного інженера КП «Міськтепловоденергія», тут виробляється за добу близько 80 тисяч кВт, за які підприємство отримує близько 240 тисяч доходу. Обладнання закупили ж у вітчизняного виробника за кошти Світового банку вартістю 1 мільйон 100 тисяч євро. Комунальники впевнені, що станція має себе окупити за 3 роки, повідомляє «Поділля-центр».

Генеральний директор повідомив, що станція працює на малих оборотах двигуна і швидкісних машинах. Працівники сподіваються, що цьогоріч зможуть до кінця довести біопроект, тобто працювати на біогазі. Такий перехід скоротить навантаження, а електроенергія має бути набагато дешевша.

Як повідомляє прес-служба комунального підприємства «Міськтепловоденергія», основні техніко- економічні показники станції:
Встановлена потужність:
-електрична - 1,89 МВт;
-теплова -3,0 МВт. 
Річний виробіток продукції :
-електричної енергії – 2,1 млн.КВт-год;
-теплової енергії – 14,8 тис. Гкал;
Річний економічний ефект -11,1 млн. грн.

«Сьогодні разом із народним депутатом Володимиром Мельниченком долучилися до відкриття на вул. Крип'якевича нової електростанції з трьома когенераційними газовими установками. Тут вироблятиметься як електрична, так і теплова енергія.

Обладнання закуплено за кошти Світового банку, все інше зроблене силами самого підприємства. Безперечно, це - ще один крок до енергетичної незалежності нашого міста», йдеться у повідомленні міського голови.

Коментарі
keyboard_arrow_up