У Кам`янці відкрили сучасний скеледром

У Кам`янці відкрили сучасний скеледром
  • Кам`янець славиться своїм потенціалом у сфері скелелазіння. Щорічно у місті проводяться змагання для спортсменів “Кам`янецькі скелі”.
  • Відтепер для кам`янчан функціонує оснащений за сучасними стандартами тренувальний зал із цієї сфери спорту.

 

Спортсмени Кам`янця-Подільського сьогодні, 25 жовтня, отримали залу для професійних тренувань зі склелелазіння у Позашкільному навчально-виховному об`єднанні за адресою вулиця І. Огієнка 35,а. Це стало можливим завдяки участі закладу у конкурсному відборі заявок на придбання обладнання для створення нових робочих місць. Програма здійснювалася в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу. Минулого року авторам проекту тренувальної зали для скеледрому вдалося виграти цей грант. Тож 50% коштів надав Європеський Союз, а ще 50% - Кам’янець-Подільська міська рада.

За словами ініціаторів проекту, тренувальний зал дасть можливість популяризувати спорт та підготувати дітей до різнорівневих змагань із скелелазіння.

 

Коваленко Віта, відповідальна за проект, розповідає:

“Я хочу щоб кожна дитина мала можливість відчути себе альпіністом, підкорювачем гір. Під пильним наглядом професійного інструктора дитина зможе з легкістю опанувати трасу. Також очікую, що дорослим теж буде цікаво відкрити для себе щось новеньке, провести час з користтю адже скеледром - поліпшує витривалість, підвищує самооцінку та спонукає повіри в свої сили. Скеледром - це тренажер, який подарує кожному масу позитивних емоцій і вражень.”

Коментарі
keyboard_arrow_up