У Кам'янці встановлять камінь з логотипом сторіччя УНР

У Кам'янці встановлять камінь з логотипом сторіччя УНР
Фото ІА "Укрінформ"
  • Робоча група на засіданні 3 квітня обговорила деталі стосовно встановлення пам’ятного знаку на честь сторіччя Української народної республіки

Сьогодні, 3 квітня, відбулося засідання робочої групи, на якому обговорили деталі щодо встановлення пам’ятного знаку на честь сторіччя Української народної республіки.

Нагадаємо, що цьогоріч Україна відзначає сторіччя складання Урочистої обітниці на вірність УНР, цю обітницю склали в Кам’янці-Подільському. За повідомленням прес-служби мерії, наше місто тоді було осередком Директорії.

У нашому місті зведуть Меморіал присязі на вірність Україні. У конкурсі на кращий ескізний проект Меморіалу перемогла пропозиція архітектора Віктора Рудюка та скульптура Сергія Кляпетури. На проект витратять орієнтовно 6,7 млн грн, тому планують залучити кошти з міського, обласного й державного бюджетів.

Наразі вишуковують фінансування пам’ятника, на його місці закладуть камінь з логотипом сторіччя УНР. Це станеться в рамках відкриття в місті туристичного сезону, 20 квітня, о 13:00, на вулиці Лесі Українки.

Коментарі
keyboard_arrow_up