У Кам’янці збирають підписи під петицією, яка вимагає покарань за порушення на виборах

У Кам’янці збирають підписи під петицією, яка вимагає покарань за порушення на виборах
  • Активісти з 21 міста України збирають 10 тисяч підписів під петицією щодо невідворотності покарань за порушення виборчого законодавства.
  • Кам’янець також долучився до Всеукраїнської акції - відтак кожен житель міста може вплинути на те, щоб порушники на виборах отримували дієві покарання.

 

Громадська організація «Всеукраїнське громадське об’єднання» Інститут «Республіка» 12 жовтня провела у Кам’янці дискусію щодо виборчої реформи. На заході обговорили петицію щодо невідворотності покарань за порушення виборчого законодавства. Створення такої петиції була зумовлено масовими порушеннями під час виборів в одномандатних округах. Проблема була зумовлена тим, що такі злочини фактично ніяк не караються законом. Масштаби правопорушень вражають – лише на позачергових виборах 2014 року, за інформацією МВС, їх було зареєстровано 4069.

Ось уже місяць громадські активісти у Кам’янці проводять збір підписів до петиції, яка вимагає:

  1. Від Верховної Ради України – передбачити дієві покарання за всі порушення виборчого законодавства та кримінальну відповідальність за непрямий підкуп виборців.

  2. Від Міністерства внутрішніх справ України – забезпечити ефективне викриття та розслідування виборчих злочинів та інших порушень, а також притягнення до відповідальності усіх правопорушників.

Христина Будурович, регіональний координатор ВІ “Активна Громада” у Кам’янці-Подільському, розповідає:

«Наразі маємо 67 підписів. Ми дуже потребуємо активістів, які б бажали долучитися до збору підписів!

На вулиці часто зустрічаються громадяни, які навіть не читають петицію, але вірять на слово і підписуються. А є такі, які вислуховують та цікавляться більш активно. Багато ігнорують анкетування, зазвичай відмовляються через брак часу».

Пропонуємо Вам ознайомитися із текстом петиції, якщо Ви бажаєте підтримати петицію, звертайтесь до Христини Будурович.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up