У Панівцях відкрили другу за потужністю СЕС

У Панівцях відкрили другу за потужністю СЕС
Фото Ірини Пустиннікової
  • Учора, 19 березня, на Кам’янеччині офіційно відкрили другу за потужністю в Україні сонячну електростанцію
  • Загальний обсяг інвестицій у будівництво СЕС склав близько 55 мільйонів доларів

Сонячна електростанція, що складається з 240 тисяч сонячних панелей, належить компанії «Подільськенерго». Допомагали інвестиціями у будівництві на паритетних засадах група «ICU» і американський фонд «VR CAPITAL GROUP».

СЕС площею 110 гектарів розташували на полях фільтрації Кам’янець-Подільського цукрового заводу між селами Панівці та Мала Слобідка, що за 8 км від Кам’янця-Подільського.

Як повідомляє інформаційна агенція «Вдало.інфо», потужність станції становить 63,8 МВт, а щороку СЕС вироблятиме 68,2 ГВт електроенергії. Ця електроенергія може забезпечити третину з 13 тисяч домогосподарств в Кам'янці-Подільському, що допоможе у скороченні викидів вуглекислого газу на 67 тисяч тонн щорічно.

Загальний обсяг інвестицій у будівництво СЕС склав близько 55 мільйонів доларів. Крім того, щороку до сільського бюджету Панівців надходитиме 2,6 мільйона гривень в якості орендних платежів, що робить СЕС головним платником податків для місцевої громади.

Проте стало відомо, що будівництво сонячної електростанції не вплине на цифри у платіжках за електроенергію для кам’янчан. 

 

Коментарі
keyboard_arrow_up