У рейтингу прозорості міст Кам’янець посів 41 місце

У рейтингу прозорості міст Кам’янець посів 41 місце
  • Міжнародна організація однієї з найкращих аналітичних організацій світу провела у Кам’янці презентацію.
  • Дослідники вказали на недоліки та переваги прозорості міста.

Сьогодні, 5 лютого, у сесійній залі Кам’янець-Подільської міської ради відбулась презентація від експертів представництва Transparency International Ukraine. Такі заходи мають на меті збільшити прозорість міст, щоб запобігти корупції. Кам’янчани мали можливість послухати інформацію про оцінку міста за показниками роботи органів місцевої влади, а також кадрових питань, професійної етики та конфлікту інтересів, землекористування та будівельної політики, комунальних підприємств, комунального майна, тощо. Загалом Кам’янець набрав 32,38 балів, що становить 41 місце серед сотні найбільших українських міст.

Ось так виглядає таблиця з оцінкою від аналітиків:

Експерти міжнародної організації проводять аналіз проектів і на поточний час. Аналітики вказали, що наразі Кам’янець у рейтингу займає 43 позицію. Це спричинене тим, що інші міста, у яких була проведена презентація, почали дотримуватися рекомендацій для покращення прозорості, а тому змогли зайняти вище місце.

Експерти представництва Transparency International Ukraine додають, що кожен охочий може переглянути аналіз свого міста на сайті та подивитися рекомендації, які потрібно виконати владі, щоб місто стало більш прозорим.

Коментарі
keyboard_arrow_up