У школах Кам'янця-Подільського почали працювати шкільні служби порозуміння

У школах Кам'янця-Подільського почали працювати шкільні служби порозуміння
  • Цьогоріч служби відкрили у 8 закладах загальної середньої освіти і 2 закладах позашкільної освіти міста
  • Детальніше про їх роботу читайте у матеріалі

Шкільні служби порозуміння вже функціонують у Шепетівському, Волочиському районах та у місті Нетішин. Основна задача служби порозуміння – допомагати у вирішенні шкільних конфліктів і, насамперед, цькуванням в українських школах. Кам'янець-Подільські навчальні заклади почали створювати такі ж служби. Група Ініціаторів, серед яких - поліцейські, працівники освіти та представники асоціації юристів, ще влітку, домовились про впровадження трьох пілотних служб порозуміння у школах Кам'янця.

До реалізації цього проекту долучилися десять шкіл міста. Діти та їх наставники вже пройшли спеціальне навчання і з вересня-жовтня служби порозуміння в Кам'янці-Подільському запрацювали. Повідомляє прес-служба поліції Хмельницької області.

Першою запрацювала служба у Загально-Освітній Школі №17. У якій виділили спеціальний кабінет, де менш, ніж за місяць провели кілька кіл примирення.

Також активно шкільна служба порозуміння працює у Загально-Освітній Школі №13. Учениця школи Вероніка Гутаревич готує наукову роботу по медіації на конкурс до Малої академії наук України. А практичний психолог цієї ж школи Наталія Чепурняк на ярмарок педагогічних ідей підготувала роботу на тему: «Медіація – шлях до вирішення міжособистісних конфліктів, які виникають між учасниками освітнього процесу. Шкільні служби порозуміння».

Нагадаємо, шкільна служба порозуміння (ШСП) — це команда підготовлених старшокласників-посередників (медіаторів), які допомагають своїм одноліткам розв’язувати конфлікти мирним шляхом. Вони використовують у роботі відновні практики — медіацію, коло прийняття рішень, — і працюють над формуванням безпечної атмосфери в навчальному закладі. Роботу шкільних служб порозуміння організовує координатор, зазвичай, психолог чи соціальний педагог, який пройшов спеціальну підготовку і володіє знаннями та навичками з організації та керування ШСП.

Коментарі
keyboard_arrow_up