У центрі Кам’янця з’явиться Європейський сквер із неоновою підсвіткою та геометричними клумбами

У центрі Кам’янця з’явиться Європейський сквер із неоновою підсвіткою та геометричними клумбами
На вулиці Огієнка тривають будівельні роботи. До кінця року там має з’явитись Європейський сквер, де майорітимуть прапори Євросоюзу.

Ідея облаштувати центральну частину була у чиновників давно. Адже ще рік тому тут, у самісінькому центрі,  було найзанедбаніше місце міста. Заступник міського голови Сергій Бабій розповів, що тут була дуже широка вулиця. Її звузили, а замість асфальту поклали плитку і зробили європейську велодоріжку шириною 1 метр та 20 сантиметрів. І згодом на цьому місті вирішили зробити Європейську площу.

- Ідея скверу полягає у тому, що тут має бути 28 прапорів Євросоюзу, що стане підтвердженням європейського вибору України - каже Сергій Бабій. – Окрім цього, площа буде викладена плиткою у цікавому спектрі кольорів: основою є білий, трошки чорного і червоного, що надасть скверу виразності та стильності. Думаю, що до кінця ми завершимо прокладання плитки.

Площа не буде класичного зразка. Планують надати їй сучасності: побудувати клумби неправильної геометричної форми навколо дерев , які ввечері все будуть підсвічувати. Вони облаштовані так, що заодно це і молодіжна лавочка. Для старшого ж покоління поставлять цілий ряд лавочок у стилі хай-тек. По Україні таких немає ніде. Через декілька днів у Кам’янці з’явиться перша.

Вздовж кварталу встановили нові світлодіодні ліхтарі, які заливатимуть усю вулицю білим світлом. За словами Сергія Бабія, це не тільки гарно і сучасно, але й в три рази дешевше, аніж звичайне світло.

Здавалось, що облаштування Європейського Скверу продумане, але наразі тривають дискусії  щодо встановлення в сквері нестандартного фонтану. Зам. мера каже, що якщо дійдуть згоди, то фонтан матиме оригінальність, що буде струмінь води, який  матиме куб з гербом Кам’янця-Подільського та Євросоюзу. Ввечері ця вода буде світитись, але поки цей проект до кінця не довели.

- Єдиної ціни для скверу немає, - каже Сергій Бабій. – Наприклад, клумби фінансуються із програми «Клумби міста», світло – «Нічне освітлення міста», тобто робимо все спільно.

Європейський сквер має з’явитись до кінця року. Навіть дощ чи заморозки не завадять роботі. Проте  відкрити алею Євросоюзу з прапорами всіх країн-членів об’єднання встановити не вдасться. Для цього поки що немає коштів.

Сергій Бабій сказав, що в місті є чимало скверів, які потребують ремонту, але вся проблема в тому, що місто ще не настільки спроможне фінансово.

До кінця тижня планують викласти усю плитку

Три контрасиних кольори нададуть Європейському скверу стильності

Клумби неправильної геометричної форми, що будуть для молоді лавочками

Коментарі
keyboard_arrow_up