Встань із дивану - зроби щось: Кам’янець долучився до Всеукраїнської акції

Встань із дивану - зроби щось: Кам’янець долучився до Всеукраїнської акції
  • Представники Всеукраїнської ініціативи  “Активна громада” 23 серпня у Кам’янці організували акцію в підтримку Всеукраїнського флешмобу - «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність».
  • Посеред Європлощі активісти поставили імпровізований диван і пропонували перехожим посидіти із Нехочухою, а потім - прийняти рішення: долучитися до компанії Нехочухи, чи спробувати щось змінювати.

Байдужість до змін - причина деградації суспільства. Саме для того, аби продемонструвати, що кожного разу, відкладаючи справи на завтра, ми ризикуємо перетворитися на Нехочуху - образ “диванного експерта”, людину, котра нічого не прагне змінювати насправді, прикриваючись виправданнями, що зробить усе завтра.

До Дня Прапора України 23 серпня представники ВІ “Активна громада” провели Всеукраїнську акцію «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність». Суть заходу полягала у тому, що перехожим пропонували сісти на “Диван Незалежності” із Нехочухою. Потім кам’янчанин робив вибір: чи так і сидітиме далі із Нехочухою й нічого не робитиме, чи все ж йому кортить щось змінити.

Таку акцію проводили у багатьох українських містах - Сумах, Кропивницькому, Києві, Ужгороді, Луцьку.

Впродовж 2х годин до інтерактиву долучилися 50 кам’янчан.

Мета акції - показати громадянам, що вони можуть приймати такі рішення, котрі вплинуть на життя міста загалом. Мету підкріпили практичним результатом - активісти збирали підписи кам’янчан, котрі приєднуються до колективного звернення, що адресоване мерові Кам’янця. Наразі створено два звернення - про встановлення громадської вбиральні у центрі міста та про створення робочої групи, котра напрацювала б план щодо припинення засмічення території міста.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up