Вихідні з фестивалем «Scholа millitaria-2017»: понад 100 реконструкторів повернуть Кам`янець у 17 століття (Детальна програма)

Вихідні з фестивалем «Scholа millitaria-2017»: понад 100 реконструкторів повернуть Кам`янець у 17 століття (Детальна програма)
  • 29 вересня - 1 жовтня у Кам`янці-Подільському на території Старого замку та державного історичного музею-заповідника вдруге відбудеться фестиваль «Scholа millitaria-2017».
  • Яким він буде - знають журналісти “20 хвилин”.

З 29 вересня по 1 жовтня у Кам`янці-Подільському пройде фестиваль “Scholа millitaria”. Учасників фестивалю буде більше 100. Це будуть реконструктори з Кам`янця-Подільського, Києва, Львова. Вкотре відвідають місто гості з Польщі. Цьогоріч організатори підготували унікальний сюрприз - до Кам`янця завітає група реконструкторів із Великобританії, яка покаже тактику пікінерських підрозділів. Про це розповіли сьогодні, 12 вересня, на прес-конференції у Ратуші.  Під час проведення боїв будуть презентовані історичні образи козаків, польської шляхти, які відповідають дійсності. Це, стверджують організатори, дозволить зруйнувати невірні стереотипні уявлення, що закріпились у суспільстві.

Наповнення фестивалю буде досить насиченим. Умовно усі речі, які будуть відбуватися, можна поділити на 2 блоки.

До першого, реконструкторського, увійдуть 4 паблік дисплеї (презентації) груп історичної реконструкції з коментарями ведучого, змагання мушкетерів та пікінерів, маневри та церемоніал піших підрозділів залоги, змагання в стрільбі з луку.

Другий - пізнавальний блок. Він включатиме екскурсії по табору учасників для всіх бажаючих, робота ремісничого містечка, виставка предметів археології з розкопок в Старому місті, дитячий майданчик для юних мушкетерів. Також до пізнавального блоку увійдуть лекції та майстер-класи на теми:

“Український скоропис 17 століття” (учасників будуть вчити писати гусиним пером);

“Астрономічні та навігаційні пристрої середньовіччя та раннього нового часу” (усі охочі послухають захоплюючу розповідь від фахівців про те, як у 17 столітті визначали час, орієнтувалися в степу);

“Українська світська музика 17 століття” (проведе її відомий бандурист та лірник Тарас Компаніченко).

Директор історичного музею-заповідника та голова міського військово-історичного товариства Олександр Заремба додав, що на базі фестивалю відбудеться також презентація оновлених костюмів жовнірів 17 століття, у них будуть проводити екскурсії у музеї. До речі, програма екскурсій також буде оновлена: це буде своєрідна розповідь про історію фортеці устами будівельників і ремісників.

Вхідна плата на період проведення фестивалю до Старого замку не зміниться.

Більше про заходи дивіться у програмі.

Коментарі
keyboard_arrow_up