Військовослужбоці та рятувальники Кам’янця ліквідовували наслідки умовної повені

Військовослужбоці та рятувальники Кам’янця ліквідовували наслідки умовної повені
  • У Центрі розмінування військовослужбовці разом із рятувальниками провели навчання щодо ліквідації надзвичайних ситуацій.

Військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України 6 березня взяли участь у навчаннях підрозділів ДСНС щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Зокрема, захисту гідроспоруд від утворення льодових заторів. Загальне керівництво навчанням здійснював міський голова Кам'янця Михайло Сімашкевич.

Під час навчання сапери провели розвідку водної перешкоди та здійснили імітацію підриву льоду в районі ГЕС. Військові відпрацьовували питання евакуації населення з підтопленої території. До процесу умовного порятунку кінологів та собак Центру розмінування, адже досвід показав, що собака швидше віднайде людину, що зникла.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк, подібні сумісні навчання вкрай важливі, адже дають змогу оперативніше реагувати на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру в регіоні. Крім цього, злагоджені дії представників двох відомств стануть запорукою спокійного життя для населення, яке проживає в зоні потенційного ризику, а також допоможе запобігти великих матеріальних збитків та зберегти життя людей.

Коментарі
keyboard_arrow_up