Військовослужбовці Кам’янця пояснювали дітям правила при виявлені вибухонебезпечних предметів

Військовослужбовці Кам’янця пояснювали дітям правила при виявлені вибухонебезпечних предметів
  • 4 квітня відзначають Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки і допомоги у протимінній діяльності.
  • Військовослужбовці Кам'янця підготували заходи для дітей з цієї теми.

Вчора, 4 квітня, в Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки і допомоги у протимінній діяльності, військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України провели низку інформативних і показових заходів з учнями загальноосвітніх навчальних закладів міста Кам’янець-Подільський та району.

Досвідчені військові сапери не лише розповідали дітям як поводитися з підозрілими предметами, а й демонстрували сучасні засоби захисту та пошуку вибухових пристроїв, макети боєприпасів і саморобних вибухових пристроїв.

- Кожен із відвідувачів занять отримав від наших військовослужбовців кишенькову книжечку-пам’ятку з правилами поводження у разі виявлення підозрілих або схожих на вибухонебезпечні предметів, - наголосив начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков. - Найефективніша зброя у боротьбі з небезпечними боєприпасами та саморобними вибуховими пристроями, які можуть завдати шкоди життю та здоров’ю людей - поінформованість населення. Головне наше завдання – донести до школярів, які види вибухонебезпечних речовин бувають і як не допустити трагедії у разі небезпечної знахідки, - підкреслив начальник Центру.

У свою чергу заступник начальника Центру розмінування з морально-психологічного забезпечення підполковник Богдан Беркута зазначив, що упродовж тематичного дня на спеціальні заняття до Центру завітали понад 150 юнаків та дівчат віком від 10 до 16 років.

- Подібні заходи ми проводимо не лише 4 квітня, ми працюємо з дітьми упродовж року. Я переконаний, подібна система роботи з молоддю підвищує їх обізнаність у питаннях загрози саморобних вибухових пристроїв. До того ж, внаслідок бойових дій на сході держави сьогодні є ризик незаконного обігу вибухових речовин та боєприпасів і їх виявлення пересічними мешканцями міст і сіл. На жаль, більшість із них невідомі цивільному населенню, а тому потрібно проводити масштабне інформування, щоб в разі виявлення підозрілих предметів, людина не брала їх до рук. Особливо це стосується дітей, які є найбільшою групою ризику, - наголосив підполковник Богдан Беркута.

Коментарі
keyboard_arrow_up