Як пройшов марафон "Роль громадян у політичних реформах " у Кам'янці

Як пройшов марафон "Роль громадян у політичних реформах " у Кам'янці
  • Вчора молодь, громадські активісти і небайдужі містяни Кам'янця-Подільського відвідали марафон "Роль громадян у політичних реформах ".

Вчора у конференц-залі готелю «7 Днів» відбувся марафон «Роль громадян у політичних реформах», який стартував близько 16:40. У марафоні взяли участь понад 70 учасників: громадські активісти, студенти, викладачі, представники політичних партій і небайдужі містяни. Відкрив захід кам'янецький координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» Михайло Будурович, який зазначив, що марафон цьогоріч охопив 30 міст України.

У першій частині заходу спікери розповіли присутнім про свої напрацювання над удосконаленням виборчого кодексу і навели статистичні дані про фінансування політичних партій. Громадяни дізналися про способи підкупу виборців і те, чому українці повинні змінити своє відношення до політики. Наступного року у виборчий період пануватиме засилля реклами і потрібно ретельно перевіряти те, що нам пропонуватимуть політики, впевнені спікери. Крім того, голова Комітету виборців України у Хмельницькій області Юрій Ануфрієв зазначив, що «Наші гроші використовуються не за призначенням, а на саморекламу і піар».

У другій частині заходу охочі взяли участь у завданні формату Уолта Діснея. Учасників організатори марафону поділили на мрійників, критиків та реалістів і окреслити, які сценарії розвитку політичних реформ нас чекають за тих чи тих обставин і дій.

Коментарі
keyboard_arrow_up