Як пройшов третій молитовний сніданок у Кам’янці-Подільському?

Як пройшов третій молитовний сніданок у Кам’янці-Подільському?
  • Цьогоріч у Кам’янці-Подільському відбувся третій молитовний сніданок
  • Журналісти «20 хвилин» опитали присутніх гостей про їх враження від заходу

Сьогодні у бенкетній залі ресторану Кам’янця-Подільського зібралися впливові діячі з Кам’янеччини та інших куточків України. Об’єднав усіх присутніх третій молитовний сніданок, що не має офіційного характеру і бере початок традиції у США.

Цьогоріч, зустріч почалася зі вступної промови протоієрея Олександра Цісара і привітання міського голови Кам’янця-Подільського. Протягом усього заходу до кафедри з вітальними промовами виходили представники міської, обласної влади і священники. Кожен виступаючий проголошував тематичні молитви за мир, здоров’я бійців ООС та їх родин, здоров’я очільників держави.

Між молитвами гості заходу спілкувалися за прийомом їжі і слухали музичні виступи саксофоніста і вокальні виступи кам’янецької виконавиці і дитячого хору. Виступаючі наголошували на корисності проведення таких заходів і закликали присутніх:

«Знайти в собі сили і збирати щотижня такі молитовні сніданки, хоч і не такі пишні. Достатньо горнятки чаю, книги і колективу», сказав народний депутат Юрій Тимошенко.

Журналісти «20 хвилин» опитали присутніх гостей про їх враження від молитовного сніданку.

Виконавиця Яна Комендант: «Я дуже задоволена, що такий захід проходить у нашому місті. Це надихає на подяку, подяку Богові за той мир, що панує у Кам’янці-Подільському та інших містах України. Дякую організаторам, що подарували натхнення на те, щоб більше молитися за нашу країну»

Помічник народного депутата Юрія Тимошенко Олександр Головенко: «Дуже гарно, все подобається. Прекрасно, залишилися тільки позитивні враження»

Начальник другого пожежно-рятувального загону Олег Іванюк: «Я уже втретє беру участь у молитовному сніданку. Дуже задоволений, що мене запросили на цю подію і вважаю, що таких заходів має бути побільше. Хочу започатковувати таку традицію і в нашій організації»

Санітарний інструктор Кам’янця Анна Окарська: «Я вперше відвідала такий захід, враження чудові, почастіше би так збиралися. (сміється жінка) Можливо б ми і впровадили у нас такі заходи, але у нас інша специфіка, тому ми релігію намагаємося не чіпати. Наші люди різняться за віросповіданням і кожен залишається при своїй думці»

Колишній учасник АТО Дмитро Сіров: «Мене вперше запросили на такий захід у Кам’янці-Подільському, але у Києві кілька разів відвідував молитовні сніданки. Видно, що Господь благословляє цей край – це справило на мене хороше враження»

Очільник громадської організації «Солідарна молодь Кам’янця-Подільського» Олександр Марчук: «Вперше відвідую цей захід, мені дуже сподобалося знаходитися тут. Я вдячний організаторам за таку велику шану – отримати запрошення.

Такі заходи необхідні особливо «зараз», коли ми маємо війну на сході, коли на українців чиниться великий тиск з сусідів. Це об’єднує незалежність громади від політичних симпатій і дає можливість поспілкуватися з органами місцевого самоврядування, духовною радою міста.

Молитовний сніданок, найголовніше, дає можливість помолитися за український народ, Кам’янеччину, воїнів ООС та свою родину»

Пастор церкви «Божа благодать» у Кам’янці-Подільському Віктор Ємелін: «Ми беремо вдруге участь у молитовному сніданку і дуже задоволені тим, що такі заходи проходять у нашому місті. Ми можемо зібрати як священнослужителів, волонтерів, небайдужих людей і працівників влади тому, що нашою основою є духовність – віра і надія на Бога. Ми можемо зробити набагато більше, ніж ми зробили до цього часу»

Пастор церкви християн євангельської віри Валентин Горячок: «Я взяв участь у всіх молитовних сніданках міста. Як на мене, це актуально тому, що наша країна живе в такий час і багато людей не бачать надії. Я думаю, що Христос це є надія для українців. Спільна молитва поєднує нас»

 

Коментарі
keyboard_arrow_up