Як захистити своє взуття взимку? Поради для кам’янчан від майстра

Як захистити своє взуття взимку? Поради для кам’янчан від майстра
  • Цьогоріч зима розпочалась зі снігу та плюсової температури.
  • За такої погоди взуття часто псується.
  • Журналісти “20 хвилин” дізнавалися у майстра з ремонту взуття, як зробити так, щоб чобітки прослужили якнайдовше.

 

Яке взуття потрібно обирати на зиму?

Звичайно найкращим варіантом буде шкіряне взуття, проте часто воно не доступне через високу вартість, - розповідає майстер взуття Віталій Єфімов. - У будь-якому разі не варто обирати як зимовий варіант взуття із дерматину, воно швидко промокає і лущиться. Ремонувати його дуже важко, а прослужить воно максимум один сезон, а той розірветься через місяць.

Також фахівець не радить обирати замшеве та лаковане взуття - воно легко втрачає хороший зовнішній вигляд за вологої погоди.

Як зберегти взуття?

По-перше кожного вечора потрібно знімати устілку. Саме взуття категорично заборонено сушити на батареї, краще поставити недалеко від теплого місця - додає майстер. - Якщо є касторове або камфорне масло, бажано ним змащувати шкіряне взуття. Можна навіть звичайним вершковим маслом обробити шкіру, вона стане м’якшою і захищеною від снігу та дощу. Не варто пересушувати ваше взуття - воно потріскає, розірвуться нитки. Бажано на зиму обирати взуття з товстою підошвою.

Зима у місті стає особливим випробуванням для взуття будь-якої якості, адже сіль, вугілля та пісок часто псують його гірше аніж будь-які природні чинники. Проте правильний і ретельний догляд дозволить зробити вік вашого взуття довшим.

Догляд за взуттям із різних матеріалів:

1. Шкіра

Після покупки таке варто змастити спеціальним восковим кремом, а потім повторювати процедуру 2-3 рази на місяць. Рекомендується таке взуття також мити у мильному розчині.

2. Замша або нубук

Чистити м’якими щітками, недовго потримавши над гарячою парою. Бруд найкраще видаляти спеціальними спреями.

3. Штучна шкіра

Протирати взуття паралоновою губкою, просоченою маслом. Після висихання можна змочити дитячим кремом або гліцерином. Заборонено використовувати дорогі засоби для догляду, вони з легкістю псують штучну шкіру.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up