Які служби займаються бездомними тваринами у Кам’янці?

Які служби займаються бездомними тваринами у Кам’янці?
Фото з мережі Інтернет
  • Проблема бездомних тварин не вирішена для багатьох міст України.
  • Собаки та коти неконтрольовано пересуваються вулицями і Кам’янця, хто ж відповідальний за них у місті, дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Узимку проблема бездомних тварин стає особливо актуальною – температура знижується, а тому бездомні коти та собаки потрапляють у безвихідь – важче здобути їжу і збільшується вірогідність загинути від холоду. Контроль за чисельністю бездомних тварин здійснюють комунальні служби. Вони також відповідальні за їхню стерилізацію. Іноді виникають проблеми, пов’язані із тим, що тварини ведуть себе агресивно, тоді відповідальними за такі правопорушення є поліція, яку і потрібно викликати у критичній ситуації.

На жаль, у Кам’янці немає притулку для тварин, який би забезпечував місце проживання бездомних котів та собак. У 2013 році на просторах Інтернету обговорювали «Програму охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2014-2020 роки». Вона передбачала створення притулку для тварин у місті, проте наразі про неї нічого не відомо.

Жителі Кам’янця самостійно намагаються вирішувати проблему бездомних тварин. Наприклад, у мережі Faceboоk створена спеціальна група «Душа бродяги», у ній можна розміщувати інформацію про те, що бездомні тварини шукають свого власника.

Коментарі
keyboard_arrow_up