Які заходи вживає мерія Кам’янця щодо очищення підземних вод

Які заходи вживає мерія Кам’янця щодо очищення підземних вод
Фото Петра Ігнатьєва
  • Розпочалося будівництво міні-фільтрувальної станції

  • Наразі, встановлюють шлюзову сорбенову завісу, яка очищуватиме підземні води

Новорічна ніч у Кам’янці-Подільському запам’яталася виливом нафтопродуктів до водоймища «Лебедине озеро». На жаль, усі птахи, що перебували там загинули. Питання забруднення не залишило містян байдужими. За наказом мерії, військові з металошукачами почали шукати джерело забруднення.

Пошуки дали свої результати - у парку Героїв Майдану військові натрапили на ємкість із дизпаливом, змішану з грунтовими водами. Працівники комунальної служби досі ліквідовують наслідки екологічної катастрофи.

Наразі «першоджерела» працівникам комунальної служби і військовим знайти не вдалося. Щоб зупинити потік грунтових вод з дизпаливом встановлять відстійник. Як повідомляє медіа-корпорація «Є», забруднену воду регулярно відпомповуватимуть.

За словами заступника міського голови Сергія Бабія, біля «Лебединого озера » розпочнеться будівництво невеличкої фільтрувальної станції». Проте пошуки інших ємкостей з дизпаливом тривають і надалі.

«Запросили спеціалізовану з Києва компанію, яка сьогодні займається бурінням двох свердловин - в парку Героїв Євромайдану і в районі проспекту Грушевського-вулиці Данила Галицького, де, можливе, місцезнаходження цистерн.
Крім того, в парку, зараз, влаштовуємо відстійний колодязь для дизпалива, завдяки якому накопичену речовину зможемо відкачувати, щоб вона не розповсюджувалася підземними водами далі. 
Разом із тим на Лебединому озері влаштовуємо шлюзову сорбенову завісу, яка слугуватиме ще одним фільтром для води, що надходитиме в озеро», повідомляє міський голова Михайло Сімашкевич на своїй сторінці у мережі Facebook.

Стало відомо, що навесні на лебединому «Лебедині озері» поселять лебедів.

«Два наших чорних австралійських лебеді, зараз, мешкають в еколого-натуралістичному центрі. З ними все гаразд, адже в ті дні, коли озеро вкрила масляниста плівка, вони не перебували на водоймі. Ще одну пару білих лебедів нам повернули із Самчиків. Восени п'ятьох птахів із першого потомства ми передали на утримання в цей музей-заповідник», - каже міський голова.

Коментарі (1)
  • Олексій

    Найкращий спосіб очистити питну воду в квартирі чи будинку — вибрати якісний фільтр для води https://www.pobuduy.com/iak-vybraty-filtr-dlia-ochyshchennia-vody-v-kvartyri-chy-pryvatnomu-budynku/ На сьогодні виробники пропонують різні варіанти: ультрафільтри, глечики, проточні настільні та проточні фільтри під раковини, системи зворотного осмосу. Вибравши оптимальне за характеристиками та продуктивністю обладнання, ви зможете забезпечити себе безпечною чистою та побутовою водою.

keyboard_arrow_up