Який потенціал розвитку туристичної галузі в Кам'янці

Який потенціал розвитку туристичної галузі в Кам'янці
  • Що зробила влада, щоб підняти туристичну привабливість
  • Які готелі справно сплачують податки, а які ні, читайте в матеріалі

Туристична активність у Кам'янці-Подільському насамперед пов’язана зі змінами пір року та з погодними умовами. Весна - період, який є найбільш насиченим туристами.

Підготовка міста починається з безпеки людей під час відвідування історичних пам’ятників, а також відпочинку в загальнодоступних скверах, водоймах та закладах громадського харчування. Про це повідомляє прес-служба мерії.

Що уже зроблено

  • Пам’ятники утримують в  належному стані.
  • В мережі Інтернет розроблена та впроваджується онлайн-карта міста. Поступово модернізується зона відпочинку біля фонтану.
  • Встановлений світлодіодний інформаційний екран.

Щодо міського бюджету

За даними фінансового управління Кам’янець-Подільської міської ради, надходження туристичного збору від готельєрів міста до міського бюджету з кожним роком більшають.

Так, за січень-травень 2018 року вони становили лише 62,2 тис. грн, а вже за аналогічний період 2019 року склали 255 тис. грн

Міська влада не задоволена тим, що деякі готелі не завжди діють легально. Деякі їх власники вже не перший рік ігнорують діюче законодавство. Це стосується не лише власників невеличких приватних готелів, а й офіційно діючих юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

  • Юридичні особи сплатили 197,9 тис. грн.
  • Фізичні особи сплатили 57,2 тис. грн.

Найбільше коштів сплатили Кам’янець–Подільська філія ТОВ «7 днів» (70,5 тис. грн), ТОВ «Євро Реставрація» (53,8 тис. грн), ПП ВКФ «Готельний комплекс «Клеопатра» (26,2 тис. грн).

А "ПП «Козацька Рада» (7,4 тис. грн), ДП – Пансіонат з лікування «Поділля» (2,6 тис.грн), ПП «СервісНіколь» (6,6 тис. грн), ФОП Харкава Т.М. (2,6 тис. грн) - проігнорували чи свідомо занизили дані про кількість проживаючих", йдеться в повідомленні.

Дані про можливе заниження туристичного збору підтверджує інформація отримана відповідно до угоди між Кам’янець – Подільським державним історичним музеєм – заповідником та компанією «Київстар». Йдеться про статистику про туристів.

У квітні 2019 року наше місто відвідали 90736 туристів.   

Цьогоріч, відповідно до рішення 68 сесії VII скликання Кам’янець – Подільської міської ради, до Порядку справляння туристичного збору були внесені зміни.

Згідно з Податковим кодексом, ставка збору для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) встановлюється у розмірі 0,4 % від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного (податкового) року.

Тобто, починаючи з першого січня поточного року, туристичний збір на території міста Кам’янець-Подільський становить 16,69 грн на одну людину за одну добу.

Кам’янець-Подільська міська рада розробила та рекомендує зразок розрахункової квитанції для всіх суб’єктів господарювання міста для подальшого використання у своїй діяльності.

Відповідальність за невиконання платником туристичного збору та порушення податковим агентом порядку та/або особливостей справляння чи сплати туристичного збору передбачено накладання штрафу відповідно до ст.16317 «Порушення порядку справляння та сплати туристичного збору» Кодексу України про адміністративні правопорушення, а це адмінштраф у розмірі 50 нмдг (850 грн).

Коментарі
keyboard_arrow_up