ЖКГ Кам’янця не забезпечило чистоту каньйону. Справа у суді

ЖКГ Кам’янця не забезпечило чистоту каньйону. Справа у суді
Фото з мережі Інтернет
  • Прокуратура Кам’янця - Подільського подала позов до суду на місцеву владу за те, що та не забезпечила належний догляд за геологічною пам’яткою природи “Смотрицький каньйон”.

«Смотрицький каньйон» - геологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення.
Прокуратура встановила що Департамент житлово-комунального господарства Кам’янець-Подільської міської ради, під охороною якого перебуває заповідний об’єкт, не вжив достатньо заходів до його збереження у природному стані.
У червні минулого року за результатами перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства України, проведеної Державною екологічною інспекцією в області, встановлено засмічення близько 0,4 га земельної ділянки на території вказаної пам’ятки природи. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Заступник керівника місцевої прокуратури Ольга Кравцова повідомила, що упродовж року заходів до видалення несанкціоновано розміщених відходів не вжито та ділянка досі залишається засміченою.
Тому Кам’янець-Подільська місцева прокуратура пред’яила позов про визнання неправомірною бездіяльність Департаменту житлово-комунального господарства Кам’янець-Подільської міської ради щодо забезпечення своєчасного відтворення і запобігання псуванню, забрудненню, засміченню та виснаженню природних ресурсів, а також зобов’язання забезпечити проведення робіт з видалення з території заповідного об’єкту геологічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Смотрицький каньйон» несанкціоновано розміщених відходів.

Позов прокурора перебуває на розгляді у Хмельницькому окружному адміністративному суді.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up