До Кам’янця завітала Посол Франції в Україні. Ізабель Дюмон передала саперам захисне спорядження

До Кам’янця завітала Посол Франції в Україні. Ізабель Дюмон передала саперам захисне спорядження
Фото із сайту Міноборони України
  • 18 липня до Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України з робочим візитом відвідала делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Французької Республіки в Україні пані Ізабель Дюмон.
  • Посол Франції в Україніпередала донорську гуманітарну допомогу від уряду Франції на загальну суму 3,7 мільйонів гривень.

Ізабель Дюмон приїжджала до Кам’янця – Подільського з робочим візитом. Під час перебування у військовій частині Центру розмінування, пані Посол передала донорську гуманітарну допомогу від уряду Франції. Українські сапери отримали 25 комплектів костюмів для розмінування PROTECOP, 25 шоломів з захисним забралом VISORV50 та 10 пар спеціального взуття MATRAMINES на загальну суму 3,7 мільйонів гривень. Про це інформує прес-служба Міністерства оборони України.

Фото із сайту Міноборони України

Під час урочистої церемонії передачі спорядження Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон наголосила, що сьогоднішня церемонія є свідченням продовження французької політики підтримки України, яка була підтверджена новообраним Президентом Франції під час його зустрічі з Президентом Петром Порошенко.

 

"Мені почесно сьогодні бути в Центрі розмінування. Тут готують фахівців з розмінування, які є елітою Збройних Сил, які ризикуючи власним життям, рятують інші і повертають цивільному населенню можливість жити в мирі та безпеці. Саме тому Франція вирішила спрямувати свої зусилля аби допомогти обладнанням. Це обладнання відповідає найсучаснішим зразкам, яким оснащені французькі підрозділи і буде найкращим чином використане у надзвичайно напруженому операційному контексті. Таке спільне використання однакового обладнання ілюструє братерство по зброї, яке існує між французькими та українськими воїнами. Пишайтеся своєю країною та своєю місією, яку покладена на вас. Я зі свого боку горда бути серед вас та зробити від імені Франції такий внесок у служіння безпеці населення та військових України", — наголосила пані Ізабель Дюмон.

Дипломат повідомила про те, що франкомовні українські сапери  можуть проходити стажування в підрозділах збройних сил Французької Республіки.

Фото із сайту Міноборони України

Підполковник Олег Гаврилюк, заступник начальника Центру розмінування, подякував за моральну підтримку, дорадчу та гуманітарну допомогу, яку здійснює уряд Франції.

 

" У 2015 році представники збройних сил Франції проводили заняття з нашими військовослужбовцями щодо виявлення саморобних вибухових пристроїв. Сьогодні ми отримали дуже необхідне захисне спорядження, яке буде використано під час гуманітарного розмінування територій. Воно підвищить якість і ефективність нашої роботи, а головне — захищеність особового складу", — зазначив підполковник Олег Гаврилюк.

 

Перед візитом до Центру розмінування, Ізабель Дюмон зустрілася із міським головою Михайлом Сімашкевичем. Мер Кам'янця у facebook пише:

"З робочим візитом у нас сьогодні перебуває посол Франції в Україні Ізабель Дюмон у супроводі військового аташе та перекладача. Під час зустрічі подякував за візит та допомогу українським військовим, адже вона завітала з місією передати спеціалізоване вбрання від уряду Франції для фахівців Центру розмінування. Воно оберігатиме життя хлопців, які кожного дня дивляться в очі смерті. Вартість його сягає двохсот тисяч євро. Також обговорили проекти у сфері економіки, децентралізації та те, про що я мрію багато років - співпрацю з французьким містом Безансон, форма якого нагадує Кам'янець".

 

Коментарі
keyboard_arrow_up