Про блокаду торгівлі з ОРДЛО в Кам'янці: «категорична незгода» чи «стурбованість»?

Про блокаду торгівлі з ОРДЛО в Кам'янці: «категорична незгода» чи «стурбованість»?
  • В Україні останні два дні масово організовують акції протесту щодо підтримки блокади.
  • Сьогодні​, 15 березня, на позачерговій сесії міської ради депутати розглядали звернення до Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України щодо категоричної незгоди з діями влади, яка застосувала силові методи стосовно учасників мирного заходу та підтримки блокування торгів між Україною та ОРДЛО.

Кам'янець – Подільська міська рада вирішила підтримати звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України щодо категоричної незгоди з діями влади, яка застосувала силові методи стосовно учасників мирного заходу та підтримки блокування торгів між Україною та ОРДЛО.

Михайло Посітко  ( ВО «Свобода») звернувся до депутатів із проханням підтримати звернення. Кобильник Василь (БПП «Солідарність») запропонував за основу взяти звернення Михайла Посітка, але скорегувати її. Натомість Василь Кобильник хоче, щоб  у зверненні було «продемонстровано консолідованість» й виражено «стурбованість». Михайло Посітко натомість висловив, що не згідний із такими правками, адже, за його словами, скорочений текст не відтворює настроїв громадськості. А так звану «стурбованість» постійно висловлюють країни Європи та США стосовно подій в Україні.

Отож, проголосували. За варіант Михайла Посітка лише 14 депутатів «за» з 31. За варіант Василя Кобильника – 24 «за».

Громадськості, що була присутня в залі, таке рішення не сподобалося. Командир другого окремого тактичного батальйону ДУК «Правий сектор» Попов Олександр, зауважив, що виступають тут не за «стурбованість».  Після того, як громадськість відверто була невдоволення таким рішенням, повернулися до голосування.

Все ж, за звернення Посітка Михайла 17 депутатів висловилися «за». За варіант Василя Кобильника – 31 голосів «за».

 

Коментарі (2)
  • Serg

    Ходят слухи, что в ответку за "Сбербанк" и блокаду Россия вішлет всех заробитчан. Перемога!!!

    Олена reply Serg

    А хто каже?
keyboard_arrow_up